គ្រាប់ជី ជាអាហារសុខភាពបំផុតមួយដែលមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗសម្រាប់រក្សាសុខភាពរាងកាយល្អប្រសើរ។ (អាន ៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) ភាគច្រើននៃពួកយើងសុទ្ធតែធ្លាប់ស្គាល់ ក៏ដូចជាចូលចិត្តទទួលទានគ្រាប់ជី ប៉ុន្តែប្រហែលជាមិនបានចាប់អារម្មណ៍អំពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យ របស់វាក្នុងការទប់ស្កាត់ និងដោះស្រាយបញ្ហាសុខភាពផ្សេងៗ។ ខាងក្រោមវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងពីផលវិជ្ជមាននៃការទទួលទានគ្រាប់ជី ៖

១. ផ្ដល់សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ 

គ្រាប់ជីមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដែលចាំបាច់ចំពោះសុខភាពរាងកាយ រួមបញ្ចូលទាំង ប្រូតេអ៊ីន, ជាតិសសៃ, អាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣, កាល់ស្យូម, ម៉ង់កាណែស, ម៉ាញ៉េស្យូម, ផូស្វ័រ, វីតាមីន B3, ស័ង្កសី, វីតាមីន B1, ប៉ូតាស្យូម និងវីតាមីន B2។ អ្វីដែលសំខាន់នោះ គឺវាមានផ្ទុកជាតិកាឡូរីដែលអាចបង្កហានិភ័យនៃបញ្ហាសុខភាពផ្សេងៗទាបបំផុត។

២. បង្កើនការរំលាយអាហារ និងបន្សាបជាតិពុល

អាហារដែលមានផ្ទុកទៅដោយជាតិសសៃគ្រប់គ្រាន់ជួយទប់ស្កាត់បញ្ហាពិបាកក្នុងការរំលាយអាហារ ក៏ដូចជាអាការៈទល់លាមក រួមទាំងបង្កើនសុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហារបានយ៉ាងប្រសើរ។ ចលនាពោះវៀនត្រឹមត្រូវប្រក្រតី គឺសំខាន់ណាស់ដើម្បីកម្ចាត់ជាតិពុលផ្សេងៗចេញពីរាងកាយតាមរយៈការបន្ទោរបង់។

៣. កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង

គ្រាប់ជី មានផ្ទុកអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ ច្រើនជាងត្រីសាម៉ុនដល់ទៅ ៨ដងឯណោះ។ ហើយអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ មានប្រសិទ្ធិភាពខ្ពស់ជួយទប់ស្កាត់កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសសៃឈាមបេះដូង។

៤. ជួយឱ្យស្រកទម្ងន់

គ្រាប់ជី ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃជាតិសសៃ, អាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ និងអាស៊ីត alpha-linoleic ដែលមានប្រយោជន៍ជួយឱ្យស្រកទម្ងន់បានឆាប់រហ័ស។

៥. សុខភាពឆ្អឹងរឹងមាំ

ជាតិកាល់ស្យូមដែលមានផ្ទុកក្នុងគ្រាប់ជីជួយពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹងបានយ៉ាងប្រសើរ។ កាល់ស្យូម គឺចាំបាច់ចំពោះសុខភាពឆ្អឹងដោយជួយរក្សាម៉ាស និងភាពរឹងមាំ។ គ្រាប់ជី ក៏ជាប្រភពនៃសារធាតុ boron ដែលសំខាន់សម្រាប់រក្សាសុខភាពឆ្អឹងល្អប្រសើរផងដែរ។ Boron ជួយក្នុងការរំលាយម៉ាញ៉េស្យូម, កាល់ស្យូម, ផូស្វ័រ និងម៉ង់កាណែសសម្រាប់ការលូតលាស់នៃសាច់ដុំ និងឆ្អឹងដែលមានសុខភាពល្អជៀសផុតពីជំងឺពុកឆ្អឹង។

៦. គ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម

ជាតិអន្ធិលនៃគ្រាប់ជីជួយពន្យឺតការរំលាយជាតិស្ករ ដោយបង្កើតរបាំងការពាររវាងជាតិកាបូអ៊ីដ្រាត និងអង់ស៊ីមរំលាយអាហារ។ ជាលទ្ធផលក្នុងការបញ្ចេញថាមពលប្រកបដោយស្ថេរភាពជំនួសការបញ្ចេញជាតិស្ករខ្ពស់ទៅក្នុងឈាមដែលល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕