យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានសុខភាព និងការព្យាបាលតាមបែបបុរាណ បានឱ្យដឹងថា ជីរម្រះព្រៅដែលយើងនិយមប្រើជាគ្រឿងផ្សំបង្កើនក្លិនឈ្ងុយដល់មុខម្ហូបនោះ គឺជាឱសថសម្រាប់សុខភាពតម្រងនោម។
ម្រះព្រៅសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនប្រភេទ ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការពង្រឹងសមត្ថភាពរបស់តម្រងនោម និងទប់ស្កាត់ការកកើតក្រួស។ អ្វីដែលកាន់តែពិសេសនោះ ម្រះព្រៅគឺជាភ្នាក់ងារបន្សាបជាតិពុលដ៏ល្អដែលអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិកក្នុងរាងកាយ ដែលជាមូលហេតុចម្បងនាំឱ្យកើតមានបញ្ហាក្រួសក្នុងតម្រងនោម។
ចំពោះរបៀបប្រើប្រាស់ដើម្បីទទួលបានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការរំលាយក្រួសក្នុងតម្រងនោម និងបញ្ចេញវាចោលតាមបំពង់បង្ហូរនោម អ្នកជំនាញបានណែនាំឱ្យអនុវត្តតាមរូបមន្តធម្មជាតិយ៉ាងសាមញ្ញ។ អ្នកអាចយកស្លឹកម្រះព្រៅស្រស់ដែលលាងសម្អាតស្អាតមកបុកយកទឹកឱ្យបានមួយស្លាបព្រាបាយ រួចយកទៅលាយជាមួយទឹកឃ្មុំសុទ្ធក្នុងបរិមាណស្មើគ្នា ដើម្បីទទួលទានជារៀងរាល់ថ្ងៃនៅពេលព្រឹកព្រលឹម។ ក្រៅពីនេះ ការឆុងស្លឹកម្រះព្រៅធ្វើជាទឹកតែសម្រាប់ផឹកជាប្រចាំ ក៏ជួយឱ្យតម្រងនោមមានភាពស្រឡះល្អ និងជួយសម្អាតជាតិពុលដែលកកស្ទះបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពផងដែរ។ ការអនុវត្តវិធីសាស្រ្តធម្មជាតិនេះមិនត្រឹមតែជួយដល់តម្រងនោមប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយទាំងមូលឱ្យកាន់តែរឹងមាំទៀតផង។