យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានសុខភាពបានឱ្យដឹងថា ផ្កាស្នោគឺជាបន្លែធម្មជាតិដ៏ល្អបំផុតមួយ ដែលមិនត្រឹមតែគ្មានសារធាតុគីមីប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាថែមទាំងផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងធំធេងដល់សុខភាពរាងកាយ។ ផ្កាស្នោត្រូវបានគេរកឃើញថាមានផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់ជាច្រើនដូចជា វីតាមីន A, B1, B2, B3, វីតាមីន C, កាបូអ៊ីដ្រាត, ប្រូតេអ៊ីន, កាល់ស្យូម, ជាតិដែក, ផូស្វ័រ និងជាតិសរសៃ យ៉ាងសម្បូរបែប។ ដោយសារតែសមាសធាតុដ៏សកម្មទាំងនេះ ផ្កាស្នោដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយបន្សាប និងបណ្ដេញសារធាតុពុលផ្សេងៗចេញពីក្នុងខ្លួនប្រាណ ជួយឱ្យប្រព័ន្ធភាពស៊ាំកាន់តែរឹងមាំ និងជួយឱ្យស្បែកមានភាពស្រស់ថ្លាចេញពីខាងក្នុង។
ចំពោះរបៀបប្រើប្រាស់ដើម្បីទាញយកអត្ថប្រយោជន៍ក្នុងការបន្សាបជាតិពុល អ្នកអាចអនុវត្តតាមវិធីសាមញ្ញៗក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ។ វិធីដែលពេញនិយមបំផុតគឺការយកផ្កាស្នោស្រស់មកធ្វើជាអន្លក់ជ្រលក់ទឹកគ្រឿង ឬទឹកកាពិ ដែលការញ៉ាំស្រស់បែបនេះជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកវីតាមីន C បានយ៉ាងពេញលេញ។ ក្រៅពីនេះ អ្នកក៏អាចយកផ្កាស្នោទៅស្លម្ជូរគ្រឿង ស្លប្រហើរ ឬញាំជាមួយគ្រឿងសមុទ្រ និងសាច់មាន់ ដែលមិនត្រឹមតែផ្ដល់រសជាតិឆ្ងាញ់ពិសាប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយសម្រួលដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងជួយឱ្យពោះវៀនសម្អាតកាកសំណល់បានយ៉ាងល្អ។ ការទទួលទានផ្កាស្នោជាទៀងទាត់ គឺជាវិធីសាស្ត្រធម្មជាតិដ៏ឆ្លាតវៃក្នុងការថែរក្សាសុខភាពឱ្យមានភាពស្រស់ស្រាយ និងជៀសឆ្ងាយពីជំងឺមាត់ធ្មេញ ព្រមទាំងជួយពង្រឹងឆ្អឹងឱ្យរឹងមាំតាមរយៈជាតិកាល់ស្យូមដែលមាននៅក្នុងបន្លែពណ៌លឿងមួយប្រភេទនេះ៕