យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានសុខភាព ដែលផ្អែកលើការសិក្សាស្រាវជ្រាវរួមគ្នារវាងមូលនិធិស្រាវជ្រាវជំងឺមហារីកសុដន់ និងវិទ្យាស្ថានជាតិសុខាភិបាលនៃសហរដ្ឋអាមេរិកបានឱ្យដឹងថា សណ្ដែកដីគឺជាអាហារដ៏ល្អក្នុងការការពារសុខភាពស្ត្រី។ នៅក្នុងសណ្ដែកដីសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន និងជាតិខ្លាញ់មិនឆ្អែតដែលមានសមត្ថភាពខ្ពស់ក្នុងការកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកសុដន់បានយ៉ាងគួរឱ្យកត់សម្គាល់។ សមាសធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងសារធាតុចិញ្ចឹមដែលមានក្នុងគ្រាប់ធញ្ញជាតិប្រភេទនេះ ជួយពង្រឹងកោសិការាងកាយឱ្យរឹងមាំ និងទប់ស្កាត់ការប្រែប្រួលមិនប្រក្រតីនៃកោសិកាដែលជាដើមហេតុនៃដុំសាច់មហារីក។
ចំពោះរបៀបប្រើប្រាស់ដើម្បីទាញយកអត្ថប្រយោជន៍ជាអតិបរមាសម្រាប់សុខភាព អ្នកជំនាញបានណែនាំឱ្យទទួលទានសណ្ដែកដីក្នុងបរិមាណសមល្មមជាប្រចាំ។ វិធីដែលល្អបំផុតគឺការទទួលទានសណ្ដែកដីដែលស្ងោរឆ្អិនល្អ ឬលីងដោយមិនប្រើប្រាស់អំបិលច្រើន ដើម្បីរក្សាសុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាមអមជាមួយគ្នា។ អ្នកក៏អាចយកសណ្ដែកដីទៅធ្វើជាគ្រឿងផ្សំនៅក្នុងស៊ុបបន្លែ បន្ថែមក្នុងសាឡាដ ឬធ្វើជាប៊ឺសណ្ដែកដី សម្រាប់លាបជាមួយនំប៉័ងក្នុងអាហារពេលព្រឹក។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកគួរចៀសវាងការទទួលទានសណ្ដែកដីដែលចម្អិនដោយការបំពងខ្លាញ់ច្រើន ឬសណ្ដែកដីដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់ ព្រោះវាអាចធ្វើឱ្យបាត់បង់តុល្យភាពសារធាតុចិញ្ចឹម និងប៉ះពាល់ដល់ទម្ងន់ខ្លួនវិញ។ ការទទួលទានសណ្ដែកដីត្រឹមមួយក្ដាប់តូចជារៀងរាល់ថ្ងៃ គឺជាទម្លាប់ដ៏ល្អបំផុតមួយក្នុងការថែរក្សាសុខភាពសុដន់ឱ្យមានសុវត្ថិភាព និងរឹងមាំ៕