យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានសុខភាពបានឱ្យដឹងថា ដំឡូងជ្វាជួយគាំទ្រប្រព័ន្ធការពាររាងកាយឱ្យរឹងមាំ។ អាថ៌កំបាំងដែលធ្វើឱ្យដំឡូងជ្វាក្លាយជាអាហារសុខភាព គឺដោយសារវាជាប្រភពមហាសាលនៃសារធាតុបេតាការ៉ូតែនដែលជាអង់ទីអុកស៊ីដង់ដ៏ខ្លាំងក្លា រួមជាមួយវីតាមីន C, វីតាមីន B, រ៉ែដែក និងផូស្វ័រ។ សមាសធាតុផ្សំទាំងនេះធ្វើការរួមគ្នាដើម្បីពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំឱ្យមានសមត្ថភាពខ្ពស់ក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងមេរោគ បាក់តេរី និងការឈឺចាប់ផ្សេងៗរាប់មិនអស់ដែលតែងតែយាយីដល់សុខភាពមនុស្សយើងជាប្រចាំ។
ចំពោះរបៀបប្រើប្រាស់ដើម្បីទាញយកអត្ថប្រយោជន៍ជាអតិបរមាសម្រាប់សុខភាព អ្នកជំនាញណែនាំឱ្យជ្រើសរើសវិធីចម្អិនដែលរក្សាសារធាតុចិញ្ចឹមបានល្អបំផុត។ វិធីដែលសាមញ្ញ និងមានប្រសិទ្ធភាពបំផុតគឺការស្ងោរ ឬចំហុយដំឡូងជ្វាទាំងសំបក ព្រោះសំបកដំឡូងជ្វាក៏សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងវីតាមីនផងដែរ។ អ្នកក៏អាចយកដំឡូងជ្វាទៅអាំង ឬធ្វើជាបបរគ្រឿងបំប៉នសុខភាពសម្រាប់កុមារ និងមនុស្សចាស់ ដើម្បីជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកថាមពល និងវីតាមីនបានលឿន។ ការញ៉ាំដំឡូងជ្វាជំនួសបាយ ឬជាអាហារសម្រន់ជារៀងរាល់ថ្ងៃ មិនត្រឹមតែជួយឱ្យប្រព័ន្ធភាពស៊ាំខ្លាំងក្លាប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយឱ្យភ្នែក មើលឃើញច្បាស់ ការពារស្បែកពីការបំផ្លាញដោយពន្លឺព្រះអាទិត្យ និងជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានយ៉ាងរលូន៕