យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានសុខភាពបានឱ្យដឹងថា ស្លឹកខ្ទឹមគឺជាបន្លែដ៏មានតម្លៃសម្រាប់សុខភាពប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង។ នៅក្នុងស្លឹកខ្ទឹមមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុសរីរាង្គម្យ៉ាងហៅថា Allicin ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសកម្មក្នុងការកាត់បន្ថយការផលិតខ្លាញ់អាក្រក់ នៅក្នុងថ្លើម និងជួយទប់ស្កាត់ការកកកុញនៃបន្ទះខ្លាញ់ក្នុងជញ្ជាំងសរសៃឈាម។
ការទទួលទានបន្លែប្រភេទនេះជាប្រចាំ ជួយឱ្យកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងឈាមមានតុល្យភាព ដែលជាកត្តាសំខាន់បំផុតក្នុងការកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺស្ទះសរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺលើសឈាម ធ្វើឱ្យបេះដូងរបស់អ្នកដើរបានស្រួល និងមានសុខភាពល្អមាំមួន។
ចំពោះរបៀបប្រើប្រាស់ដើម្បីទាញយកអត្ថប្រយោជន៍ជាអតិបរមាសម្រាប់សុខភាពបេះដូង អ្នកជំនាញណែនាំឱ្យបញ្ចូលស្លឹកខ្ទឹមទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃតាមវិធីសាស្ត្រផ្សេងៗ។ អ្នកអាចយកស្លឹកខ្ទឹមមកហាន់ជាចំណិតស្តើងៗ ដើម្បីចម្អិនជាស៊ុបបន្លែ ឬស្ងោរជាមួយសាច់មាន់ និងឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ដែលជួយឱ្យរាងកាយទទួលបានជាតិសរសៃ និងសារធាតុចិញ្ចឹមបានពេញលេញ។ ក្រៅពីនេះ ការយកវាទៅឆាជាមួយគ្រឿងសមុទ្រ ឬសាច់គោ ក៏ផ្ដល់រសជាតិឆ្ងាញ់ប្លែកមាត់ និងជួយដល់ការរំលាយអាហារផងដែរ។ សម្រាប់អ្នកដែលចង់ទទួលបានលទ្ធផលល្អបំផុតក្នុងការបញ្ចុះខ្លាញ់ ការញ៉ាំស្លឹកខ្ទឹមធំដែលចម្អិនដោយការស្រុះ ឬចំហុយល្មមៗ ជាជាងការបំពងខ្លាញ់ច្រើន គឺជាជម្រើសដ៏ឆ្លាតវៃបំផុត ព្រោះវាជួយរក្សាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មមិនឱ្យបាត់បង់ និងជួយឱ្យសរសៃឈាមមានភាពយឺតយារបានល្អជានិច្ច៕