យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានសុខភាពបានឱ្យដឹងថា ផ្សិតគឺជាប្រភេទអាហារដ៏វិសេសវិសាលមួយដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងធំធេងដល់សុខភាពថ្លើម ដែលជាសរីរាង្គដ៏សំខាន់បំផុតក្នុងការចម្រោះជាតិពុលចេញពីរាងកាយ។ នៅក្នុងផ្សិតសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្លាំងក្លា ជាពិសេសគឺជាតិប៉ូលីសាការីត និងបេតាក្លូខេន ដែលមានសមត្ថភាពជួយកាត់បន្ថយការរលាកថ្លើម និងការពារកោសិកាថ្លើមពីការបំផ្លាញដោយជាតិអាល់កុល ឬសារធាតុគីមីផ្សេងៗ។
ការទទួលទានផ្សិតជាប្រចាំ មិនត្រឹមតែជួយទប់ស្កាត់ការកកើតជាតិខ្លាញ់រុំថ្លើមប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏ដើរតួជាជំនួយការយ៉ាងសកម្មក្នុងការបង្កើនសមត្ថភាពថ្លើមឱ្យដំណើរការបានរលូន និងមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការកម្ចាត់កាកសំណល់អាស៊ីតចេញពីឈាម។
ចំពោះរបៀបប្រើប្រាស់ ឬការទទួលទានដើម្បីជួយដល់សុខភាពថ្លើមឱ្យបានល្អបំផុត អ្នកជំនាញណែនាំឱ្យជ្រើសរើសប្រភេទផ្សិតដែលអាចបរិភោគបានដូចជា ផ្សិតអំបោះ ផ្សិតចំបើង ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ឬផ្សិតលីងជឺមកចម្អិនឱ្យបានត្រឹមត្រូវ។ វិធីសាស្ត្រដែលផ្ដល់ផលល្អបំផុតគឺការយកផ្សិតមកស្លជាសម្លប្រហើរ សម្លម្ជូរ ឬឆាជាមួយបន្លែបៃតងផ្សេងៗ ដោយប្រើប្រាស់ប្រេងឆាតិចតួចបំផុត ដើម្បីជៀសវាងការដាក់បន្ទុកបន្ថែមលើថ្លើម។ សម្រាប់អ្នកដែលចង់ប្រើប្រាស់ជាលក្ខណៈឱសថស្ដារមុខងារថ្លើម ការយកផ្សិតលីងជឺមកដាំជាទឹកតែសម្រាប់ផឹកជាប្រចាំ គឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏ល្អក្នុងការបន្សាបជាតិពុល និងជួយឱ្យថ្លើមមានភាពស្រស់ថ្លាឡើងវិញ។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកគួរចៀសវាងការញ៉ាំផ្សិតដែលចម្អិនមិនទាន់ឆ្អិនល្អ ឬផ្សិតដែលមិនស្គាល់ប្រភពច្បាស់លាស់ ព្រោះវាអាចផ្ទុកនូវសារធាតុពុលដែលនាំឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពទៅវិញ៕