យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានសុខភាពបរទេសបានឱ្យដឹងថា ពោតបារាំងគឺជាបន្លែដ៏វិសេសវិសាលមួយប្រភេទដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងធំធេងដល់ប្រព័ន្ធតម្រងនោម។ ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ការទទួលទានពោតបារាំងជាប្រចាំ អាចជួយកាត់បន្ថយការកកើតក្នុងតម្រងនោមបានយ៉ាងល្អ ដោយសារវាមានសមត្ថភាពជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិក និងជួយឱ្យរាងកាយបញ្ចេញជាតិពុលបានលឿន។ សារធាតុរំអិលធម្មជាតិនៅក្នុងពោតបារាំង ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយសម្រួលដល់ដំណើរការចម្រោះរបស់តម្រងនោម និងការពារការរលាកផ្សេងៗ ដែលនាំឱ្យសរីរាង្គមួយនេះមានសុខភាពល្អ និងរឹងមាំ។
ដើម្បីទាញយកអត្ថប្រយោជន៍ពីពោតបារាំងមកការពារបញ្ហាក្នុងតម្រងនោម អ្នកអាចអនុវត្តតាមវិធីប្រើប្រាស់ដ៏ពេញនិយម និងមានប្រសិទ្ធភាពខាងក្រោម៖
- វិធីផឹកទឹកពោតបារាំង: យកពោតបារាំងស្រស់ ៣ ទៅ ៥ ផ្លែ លាងសម្អាតឱ្យស្អាត រួចកាត់ក្បាល និងកន្ទុយចេញ រួចពុះជាពីរ ឬចិតជាចំណិតស្តើងៗ។ បន្ទាប់មក ដាក់ត្រាំក្នុងទឹកស្អាតមួយកែវធំ (ត្រាំទុកចោលមួយយប់) រួចផឹកទឹកនោះនៅពេលព្រឹកព្រលឹមមុនពេលទទួលទានអាហារ។ វិធីនេះជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកសារធាតុរ៉ែ និងជាតិរំអិលបានពេញលេញបំផុត។
- ការចម្អិនក្នុងរបបអាហារ: អ្នកអាចយកពោតបារាំងទៅធ្វើជាអន្លក់ស្រុះ ឆាជាមួយសាច់ ឬដាក់ក្នុងសម្លម្ជូរគ្រឿង។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ មិនគួរចម្អិនឱ្យរលួយខ្លាំងពេកទេ ដើម្បីរក្សាសារធាតុចិញ្ចឹម។
- ចំណាំ: ដើម្បីការពារក្នុងតម្រងនោមឱ្យកាន់តែមានប្រសិទ្ធភាព អ្នកគួរទទួលទានទឹកស្អាតឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ក្នុងមួយថ្ងៃ អមជាមួយការទទួលទានពោតបារាំងនេះ៕