យោងតាមការចុះផ្សាយ និងជំនឿនៃក្បួនខ្នាតឱសថបុរាណចិនបានឱ្យដឹងថា ទំពាំងមិនត្រឹមតែជាបន្លែសម្រាប់ចម្អិនម្ហូបដ៏មានរសជាតិប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាមានលក្ខណៈសម្បត្តិពិសេសដែលអាចជួយការពារ និងបង្កើនសុខភាពស្បូនរបស់ស្ត្រី។
តាមរយៈការសិក្សាបែបបុរាណ គេជឿថាទំពាំងមានសារធាតុដែលអាចជួយជំរុញឱ្យមានការកន្ត្រាក់ស្បូនស្រាលៗ ដែលជាហេតុធ្វើឱ្យវាក្លាយជា “ថ្នាំបំប៉នធម្មជាតិ” ដ៏សំខាន់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក្នុងអំឡុងខែចុងក្រោយមុនពេលសម្រាល។ ការកន្ត្រាក់នេះមានតួនាទីជួយឱ្យស្បូនមានភាពរឹងមាំ និងត្រៀមលក្ខណៈរួចជាស្រេចសម្រាប់ដំណើរការសម្រាលកូនឱ្យកាន់តែមានភាពងាយស្រួល និងរលូន។
ដើម្បីទាញយកអត្ថប្រយោជន៍ពីទំពាំងមកជួយដល់សុខភាពស្បូន អ្នកអាចអនុវត្តតាមរបៀបប្រើប្រាស់ ឬការញ៉ាំដូចខាងក្រោម៖
- ការចម្អិនជាអាហារបំប៉ន៖ យកទំពាំងស្រស់ (គួរជៀសវាងទំពាំងត្រាំដែលដាក់សារធាតុគីមី) មកចម្អិនជាសម្ល ឬឆាជាមួយសាច់ផ្សេងៗ។ ការញ៉ាំទំពាំងដែលចម្អិនឆ្អិនល្អក្នុងបរិមាណសមស្រប នឹងជួយឱ្យរាងកាយទទួលបានជាតិសរសៃ និងសារធាតុរ៉ែដែលជួយដល់សាច់ដុំស្បូន។
- ទឹកស៊ុបទំពាំងសម្រាប់ស្ត្រីជិតសម្រាល៖ នៅក្នុងក្បួនបុរាណ គេនិយមយកទំពាំងមកស្ងោរជាមួយសាច់មាន់ ឬឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ដើម្បីធ្វើជាស៊ុបបំប៉នកម្លាំង និងជួយឱ្យស្បូនមានភាពយឺតយារបានល្អក្នុងខែចុងក្រោយនៃភារកិច្ចមាតា។
- ការប្រុងប្រយ័ត្ន៖ ដោយសារទំពាំងមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការជំរុញការកន្ត្រាក់ស្បូន ស្ត្រីដែលមានផ្ទៃពោះក្នុងខែដំបូងៗ មិនគួរទទួលទានច្រើនហួសប្រមាណឡើយ។
- សម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាអាស៊ីតអ៊ុយរិកខ្ពស់ ឬឈឺសន្លាក់ គួរទទួលទានក្នុងកម្រិតមធ្យម ព្រោះទំពាំងមានជាតិពួរីនខ្ពស់៕