ការទទួលទានសាច់អាំង ជាពិសេសសាច់ដែលអាំងរហូតដល់ខ្លោច ឬ ឆ្អិនខ្លាំងពេក ពិតជាមានផលប៉ះពាល់ និងគ្រោះថ្នាក់ច្រើនដល់សុខភាព ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំវាញឹកញាប់ពេក ។ គ្រោះថ្នាក់ចម្បងៗរួមមាន៖
១. បង្កជាសារធាតុបង្កមហារីក
នៅពេលដែលសាច់ត្រូវបានអាំងលើកម្ដៅខ្ពស់ វានឹងបង្កើតនូវសារធាតុគីមីគ្រោះថ្នាក់ពីរប្រភេទ ៖
-HCAs (Heterocyclic Amines): កើតឡើងនៅពេលដែលអាស៊ីតអាមីណូក្នុងសាច់ ជួបជាមួយកម្ដៅខ្លាំង ។ សារធាតុនេះអាចបង្កឱ្យមានការប្រែប្រួល DNA ដែលនាំឱ្យកើតជំងឺមហារីក។
-PAHs (Polycyclic Aromatic Hydrocarbons): កើតឡើងនៅពេលខ្លាញ់សាច់ស្រក់ទៅលើរងើកភ្លើង ហើយហុយផ្សែងមកជាប់នឹងសាច់វិញ។ សារធាតុនេះត្រូវបានគេរកឃើញថាផ្សារភ្ជាប់យ៉ាងខ្លាំងទៅនឹងមហារីកក្រពះ និងពោះវៀន។
២. បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និងលើសឈាម
-សាច់អាំងភាគច្រើន ជាប្រភេទសាច់សម្បូរខ្លាញ់ (ដូចជាសាច់ជ្រូកបីជាន់)។ ការញ៉ាំខ្លាញ់សត្វដែលឆ្លងកាត់ការអាំង កើនឡើងនូវកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) ដែលធ្វើឱ្យស្ទះសរសៃឈាម និងឡើងសម្ពាធឈាម។
៣. ប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
-សាច់ដែលអាំងឆ្អិនខ្លាំងពេក ឬរឹងពេក ធ្វើឱ្យក្រពះពិបាករំលាយ ដែលអាចបង្កឱ្យមានអាការៈហើមពោះ ឆ្អល់ និងទល់លាមក។
-ផ្សែងដែលចេញពីសាច់អាំង ក៏មានផ្ទុកជាតិពុលដែលប៉ះពាល់ដល់សួត ស្រដៀងទៅនឹងផ្សែងបារីដែរ ប្រសិនបើអ្នកនៅជិតកន្លែងអាំងយូរពេក។
៤. គ្រោះថ្នាក់ពីបាក់តេរី (ករណីអាំងមិនឆ្អិនល្អ)
-ផ្ទុយពីការអាំងខ្លោច បើអ្នកញ៉ាំសាច់អាំងដែលនៅ ឈាមៗ ឬមិនទាន់ឆ្អិនល្អ វាអាចមានផ្ទុកបាក់តេរីដូចជា E. coli ឬ Salmonella ដែលបង្កឱ្យរាគរូស និងពុលចំណីអាហារធ្ងន់ធ្ងរ។