យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសបានឱ្យដឹងថា ឆៃថាវមិនត្រឹមតែជាបន្លែសម្រាប់ធ្វើជាអាហារប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាគឺជាឱសថដ៏មានតម្លៃសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាជាតិស្ករក្នុងឈាម ឬចង់ការពារខ្លួនពីជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។ បន្លែនេះមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុពិសេសដែលជួយបង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងធ្វើឱ្យរាងកាយស្រូបយកជាតិស្ករបានកាន់តែប្រសើរ ដែលនាំឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមថយចុះ។
តាមរយៈការសិក្សាស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ឆៃថាវមានសមត្ថភាពជួយបង្កើនការឆ្លើយតបនៃអាំងស៊ុយលីន និងជំរុញការរំលាយអាហារគ្លុយកូសដោយផ្ទាល់។ អ្វីដែលកាន់តែអស្ចារ្យនោះគឺ ឆៃថាវមានសមាសធាតុដែលអាចគ្រប់គ្រងអ័រម៉ូន Adiponectin និងអ័រម៉ូនសំខាន់ៗដទៃទៀត ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិគ្លុយកូសក្នុងឈាម។ ការបន្ថែមឆៃថាវទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាយុទ្ធសាស្ត្រដ៏ឆ្លាតវៃក្នុងការថែរក្សាតុល្យភាពជាតិស្ករ និងការពារសុខភាពពីរោគវិនិច្ឆ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕