យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសបានឱ្យដឹងថា តែស្លឹកគ្រៃមិនត្រឹមតែជាភេសជ្ជៈដែលមានក្លិនក្រអូបប្រហើរ និងជួយឱ្យអារម្មណ៍ស្រស់ថ្លាប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាថែមទាំងមានគុណសម្បត្តិយ៉ាងអស្ចារ្យក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺកាចសាហាវ។ តាមរយៈការសិក្សាស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា សារធាតុសកម្មដែលមាននៅក្នុងស្លឹកគ្រៃ មានសមត្ថភាពក្នុងការជួយទប់ស្កាត់ការរីកលូតលាស់ និងអាចកម្ចាត់កោសិកាមហារីកមួយចំនួននៅក្នុងរាងកាយបានទៀតផង។
ការទទួលទានតែស្លឹកគ្រៃជាប្រចាំ ត្រូវបានគេជឿជាក់ថាអាចជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយឱ្យកាន់តែរឹងមាំ ដើម្បីប្រឆាំងនឹងការកកើតកោសិកាមិនធម្មតា។ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏ខ្លាំងក្លានៅក្នុងភេសជ្ជៈប្រភេទនេះ ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកម្ចាត់ជាតិពុល និងការពារកោសិកាល្អៗពីការបំផ្លាញ។ នេះគឺជាជម្រើសដ៏សាមញ្ញ និងមានតម្លៃទាប ដែលមនុស្សគ្រប់គ្នាអាចអនុវត្តបាន ដើម្បីបង្កើនសុខុមាលភាព និងការពារខ្លួនពីហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកតាមបែបធម្មជាតិ៕