យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស បានបង្ហាញឱ្យដឹងថា ផ្លែត្នោតមិនត្រឹមតែជាផ្លែឈើសម្រាប់បរិភោគលាងមាត់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏ជាឱសថបុរាណដ៏មានតម្លៃ ជាពិសេសនៅក្នុងតំបន់ភាគច្រើននៃទ្វីបអាហ្វ្រិក។ គ្រូឱសថបុរាណនៅទីនោះ ជឿជាក់យ៉ាងមុតមាំលើសមត្ថភាពរបស់គ្រាប់ត្នោត ក្នុងការជួយជំរុញ និងបង្កើនការផលិតទឹកដោះសម្រាប់មាតាដែលកំពុងបំបៅដោះបុត្រយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ក្រៅពីអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់មាតា ការទទួលទានផ្លែត្នោតក៏ត្រូវបានប្រជាជនទូទៅនិយមប្រើប្រាស់ជាអាហារបំប៉ន ដើម្បីពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងលើកកម្ពស់សុខភាពទូទៅឱ្យកាន់តែមាំមួន។ សារធាតុចិញ្ចឹមដែលមាននៅក្នុងផ្លែត្នោត ដើរតួជាខែលការពាររាងកាយពីជំងឺផ្សេងៗ ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាផ្លែឈើដ៏វិសេសវិសាលមួយក្នុងការថែរក្សាសុខភាពបែបធម្មជាតិ និងមានសុវត្ថិភាពបំផុត។
ការរំលឹក៖ ព័ត៌មាននេះសម្រាប់ជាចំណេះដឹងទូទៅប៉ុណ្ណោះ។ សម្រាប់មាតាដែលកំពុងបំបៅដោះកូន ឬអ្នកដែលមានបញ្ហាសុខភាព សូមពិគ្រោះជាមួយអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ ឬគ្រូពេទ្យ ដើម្បីទទួលបានការណែនាំបន្ថែម៕