យោងតាមការចុះផ្សាយពីសារព័ត៌មានបរទេសផ្នែកសុខភាព បានបង្ហាញឱ្យដឹងថា សណ្តែកក្រហម (ឬសណ្តែកអង្គុយ) គឺជាកំពូលអាហារដែលសម្បូរទៅដោយ ជាតិសរសៃ ដែលមានសមត្ថភាពយ៉ាងអស្ចារ្យក្នុងការថែរក្សាសុខភាពបេះដូង។ អត្ថប្រយោជន៍ដ៏លេចធ្លោបំផុតរបស់វា គឺការជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ ចេញពីរាងកាយ ដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃបញ្ហាសុខភាពជាច្រើន។
ការទទួលទានសណ្តែកក្រហមជាប្រចាំ ជួយបង្កើតតុល្យភាពកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម ដែលមានសារៈសំខាន់បំផុតក្នុងការ៖
- កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង៖ ការពារការកកើត ក្នុងសរសៃឈាម។
- បង្ការជំងឺក្រិនសរសៃឈាម៖ ជួយឱ្យសរសៃឈាមមានភាពបត់បែន និងដំណើរការបានល្អ។
- ទប់ស្កាត់ការគាំងបេះដូង៖ កាត់បន្ថយសម្ពាធលើបេះដូង និងការពារគ្រោះថ្នាក់ដែលកើតឡើងភ្លាមៗ។
ការបន្ថែមសណ្តែកក្រហមទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ មិនត្រឹមតែជួយឱ្យរាងកាយទទួលបានថាមពលប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាគឺជា “ខែលការពារ” ដ៏រឹងមាំសម្រាប់សុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាមរបស់អ្នក។
ការរំលឹក៖ ព័ត៌មាននេះសម្រាប់ជាចំណេះដឹងទូទៅប៉ុណ្ណោះ។ ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាពបេះដូង ឬកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលខ្ពស់ខុសធម្មតា សូមមេត្តាទៅជួបពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញ ដើម្បីទទួលបានការពិនិត្យ និងការព្យាបាលឱ្យបានត្រឹមត្រូវ៕