ទោះបីជាផ្លែម្នាស់មានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែមានមនុស្សមួយចំនួនគួរជៀសវាង ឬកម្រិតការញ៉ាំម្នាស់ ដើម្បីបង្ការបញ្ហាសុខភាព ។ ក្រុមមនុស្សដែលមិនគួរញ៉ាំ ឬត្រូវប្រយ័ត្នបំផុតមានដូចជា ៖
១. អ្នកដែលមានបញ្ហាក្រពះ និងច្រាលទឹកអាស៊ីត
ម្នាស់មានកម្រិតអាស៊ីតខ្ពស់ ។ សម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺរលាកក្រពះ ឬដំបៅក្រពះ ការញ៉ាំម្នាស់អាចធ្វើឱ្យក្រហាយពោះ ឈឺចុកចាប់ និងធ្វើឱ្យអាស៊ីតច្រាលឡើងមកបំពង់កកាន់តែខ្លាំង។
២. អ្នកដែលកំពុងប្រើប្រាស់ថ្នាំពង្រាវឈាម
សារធាតុ Bromelain នៅក្នុងម្នាស់មានសមត្ថភាពជួយពង្រាវឈាមដោយធម្មជាតិ។ ប្រសិនបើអ្នកកំពុងប្រើថ្នាំពង្រាវឈាម (ដូចជា Warfarin ឬ Aspirin) ការញ៉ាំម្នាស់ច្រើនអាចធ្វើឱ្យឈាមរាវខ្លាំងពេក និងបង្កគ្រោះថ្នាក់ក្នុងករណីមានរបួស ឬហូរឈាម។
៣. អ្នកដែលមានអាឡែស៊ី (Allergy) មនុស្សមួយចំនួនមានប្រតិកម្មអាឡែស៊ីជាមួយម្នាស់ ។ ប្រសិនបើញ៉ាំហើយមានរោគសញ្ញាដូចជា៖
-រមាស់មាត់ ឬបបូរមាត់
-ឡើងកន្ទួលរមាស់លើស្បែក
-ពិបាកដកដង្ហើម
-ហើមអណ្ដាត ឬបំពង់ក អ្នកគួរតែឈប់ញ៉ាំភ្លាម ហើយទៅជួបគ្រូពេទ្យ។
៤. អ្នកដែលរៀបនឹងទទួលការវះកាត់
ដោយសារសារធាតុ Bromelain ធ្វើឱ្យឈាមរាវ គ្រូពេទ្យតែងតែណែនាំឱ្យផ្អាកញ៉ាំម្នាស់យ៉ាងតិច ២ សប្តាហ៍ មុនពេលវះកាត់ ដើម្បីជៀសវាងការហូរឈាមខ្លាំងក្នុងអំឡុងពេល និងក្រោយពេលវះកាត់។
៥. អ្នកដែលមានបញ្ហាតម្រងនោម
ម្នាស់មានផ្ទុកសារធាតុប៉ូតាស្យូម (Potassium) គួរសមដែរ។ សម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោមធ្ងន់ធ្ងរ ដែលតម្រងនោមមិនអាចបញ្ចេញប៉ូតាស្យូមលើសបានល្អ ការញ៉ាំផ្លែឈើដែលមានប៉ូតាស្យូមច្រើនពេកអាចប៉ះពាល់ដល់ចង្វាក់បេះដូង។
៦. អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម (គួរញ៉ាំក្នុងកម្រិតតិចតួច)
ម្នាស់មានផ្ទុកជាតិស្ករធម្មជាតិ (Fructose) និងមានសន្ទស្សន៍ជាតិស្ករ (Glycemic Index) មធ្យម។ បើញ៉ាំច្រើនពេក វានឹងធ្វើឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមឡើងខ្ពស់ឆាប់រហ័ស។ ដូច្នេះ អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមគួរញ៉ាំត្រឹម ១ ទៅ ២ ចំណិតតូចបានហើយ។
ប្រសិនបើអ្នកស្ថិតក្នុងក្រុមខាងលើ ហើយចង់ញ៉ាំម្នាស់ អ្នកគួរតែចម្អិនវាឱ្យឆ្អិន (ដូចជាស្លម្ជូរគ្រឿង ឬឆា) ព្រោះកម្ដៅនឹងជួយបំបែកសារធាតុ Bromelain និងកាត់បន្ថយឥទ្ធិពលអាស៊ីតខ្លះៗ ប៉ុន្តែយកល្អគួរពិភាក្សាជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញ។