ការជ្រើសរើសផ្លែឈើដែលមានជាតិស្ករទាប គឺល្អបំផុតសម្រាប់អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់ អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬអ្នកដែលយកចិត្តទុកដាក់លើសុខភាពទូទៅ ។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាផ្លែឈើដែលមានជាតិស្ករទាបបំផុត ដែលអ្នកអាចញ៉ាំបានដោយមិនបារម្ភ ៖
១. ផ្លែប៊ឺរ (Avocado)
–កម្រិតស្ករ: ស្ទើរតែគ្មានជាតិស្ករសោះ (ប្រហែល ០.៧ ក្រាម ក្នុង ១០០ ក្រាម)។
–អត្ថប្រយោជន៍: វាសម្បូរទៅដោយខ្លាញ់ល្អ (Healthy Fats) ដែលជួយឱ្យឆ្អែតបានយូរ និងល្អសម្រាប់បេះដូង។
២. ផ្លែត្របែក (Guava)
–កម្រិតស្ករ: ទាបណាស់ បើធៀបនឹងផ្លែឈើដទៃ។
–អត្ថប្រយោជន៍: ត្របែកពេញនិយមខ្លាំងនៅស្រុកយើង វាសម្បូរជាតិសរសៃ (Fiber) និងមានវីតាមីន C ច្រើនជាងផ្លែក្រូចទៅទៀត។ ការញ៉ាំត្របែកមួយផ្លែ អាចជួយឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ។
៣. ពពួកផ្លែបឺរី (Berries)
–ប្រភេទ: ស្ត្រប៊ឺរី (Strawberry), រ៉ាស្ប៊ឺរី (Raspberry) និង ប្លេកប៊ឺរី (Blackberry)។
–កម្រិតស្ករ: ទាប (ប្រហែល ៤-៥ ក្រាម ក្នុង ១០០ ក្រាម)។
–អត្ថប្រយោជន៍: សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងវីតាមីន។
៤. ផ្លែប៉ោមបៃតង (Green Apple)
–កម្រិតស្ករ: មានជាតិស្ករតិចជាងផ្លែប៉ោមក្រហម។
–អត្ថប្រយោជន៍: មានរសជាតិជូរអែម ស្រួយ និងសម្បូរជាតិសរសៃដែលជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម។
៥. ផ្លែស្រកានាគ (Dragon Fruit)
–កម្រិតស្ករ: មធ្យមទៅទាប។
–អត្ថប្រយោជន៍: ស្រកានាគ (ជាពិសេសសាច់ពណ៌ស) មិនសូវផ្អែមខ្លាំងទេ និងមានគ្រាប់តូចៗដែលល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
៦. ផ្លែគីវី (Kiwi)
កម្រិតស្ករ: ទាប (ប្រហែល ៦ ក្រាម ក្នុងមួយផ្លែ)។
អត្ថប្រយោជន៍: សម្បូរវីតាមីន C ខ្លាំងណាស់ ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។