ការញ៉ាំកាហ្វេទឹកដោះគោរាល់ថ្ងៃអាចផ្តល់ទាំង ផលល្អ និង ផលប៉ះពាល់ ដល់សុខភាព អាស្រ័យទៅលើបរិមាណដែលអ្នកញ៉ាំ និងប្រភេទទឹកដោះគោដែលអ្នកប្រើ (ទឹកដោះគោស្រស់ ឬទឹកដោះគោខាប់)។
ខាងក្រោមនេះគឺជាអ្វីដែលនឹងកើតឡើងចំពោះរាងកាយរបស់អ្នក៖
១. ផលល្អ (បើញ៉ាំក្នុងកម្រិតសមរម្យ)
-បង្កើនថាមពល និងអារម្មណ៍: ជាតិកាហ្វេអ៊ីនជួយដាស់ស្មារតីឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ បំបាត់ភាពងងុយ និងបង្កើនការផ្តោតអារម្មណ៍។
-សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម: កាហ្វេមានសារធាតុជួយការពារកោសិកាក្នុងរាងកាយ។
-អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យជំងឺមួយចំនួន: ការសិក្សាបានបង្ហាញថា អ្នកញ៉ាំកាហ្វេអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺថ្លើម និងជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ (ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកដាក់ស្ករ ឬទឹកដោះគោខាប់ច្រើនពេក វានឹងផ្តល់ផលផ្ទុយមកវិញ)។
២. ផលប៉ះពាល់ (អ្វីដែលអ្នកគួរប្រយ័ត្ន)
ចំណុចសំខាន់គឺនៅត្រង់ “ទឹកដោះគោ”។ នៅស្រុកយើង ភាគច្រើនកាហ្វេទឹកដោះគោគឺប្រើ “ទឹកដោះគោខាប់” ដែលសម្បូរទៅដោយជាតិស្ករ និងកាឡូរីខ្ពស់។
-ឡើងទម្ងន់: កាហ្វេទឹកដោះគោមួយកែវអាចមានកាឡូរីខ្ពស់ (ជួនកាលស្មើនឹងបាយមួយចាន)។ ការញ៉ាំរាល់ថ្ងៃដោយមិនបានដុតកាឡូរីវិញ នឹងធ្វើឱ្យអ្នកធាត់ក្បាលពោះ ឬឡើងគីឡូ។
-ហានិភ័យជំងឺទឹកនោមផ្អែម: ការទទួលទានជាតិស្ករពីទឹកដោះគោខាប់រាល់ថ្ងៃ នឹងធ្វើឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមឡើងខ្ពស់ ដែលអាចឈានទៅរកជំងឺទឹកនោមផ្អែមនៅថ្ងៃក្រោយ។
-បញ្ហាការគេង: បើញ៉ាំកាហ្វេនៅពេលរសៀល ឬល្ងាច វាអាចធ្វើឱ្យអ្នកពិបាកគេង ឬគេងមិនលក់ស្កប់ស្កល់ ដែលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពទូទៅ។
-ញៀនកាហ្វេអ៊ីន: បើអ្នកញ៉ាំរាល់ថ្ងៃ រាងកាយនឹងទាមទារវា។ ថ្ងៃណាដែលមិនបានញ៉ាំ អ្នកអាចនឹងឈឺក្បាល អស់កម្លាំង ឬឆាប់ខឹង។
៣. ដំបូន្មាន ដើម្បីញ៉ាំដោយសុខភាពល្អ
អ្នកនៅតែអាចរីករាយជាមួយកាហ្វេទឹកដោះគោរាល់ថ្ងៃបាន ដោយគ្រាន់តែផ្លាស់ប្តូរទម្លាប់ខ្លះៗ៖
-កាត់បន្ថយជាតិផ្អែម: សុំឱ្យគេដាក់ទឹកដោះគោខាប់តិចជាងមុន (សាប)។
-ប្តូរមកប្រើទឹកដោះគោស្រស់ (Fresh Milk): ជំនួសទឹកដោះគោខាប់ដោយទឹកដោះគោស្រស់ (Latte) ព្រោះវាមានជាតិស្ករតិចជាង និងមានប្រូតេអ៊ីនល្អជាង។
-កំណត់បរិមាណ: ញ៉ាំត្រឹម ១ កែវក្នុងមួយថ្ងៃ គឺល្អបំផុត ហើយគួរញ៉ាំនៅពេលព្រឹក។