ការពិសា ទឹកមើមរមៀត ជាពិសេសនៅពេលព្រឹក គឺជាទម្លាប់ដ៏ល្អមួយសម្រាប់សុខភាព ព្រោះរមៀតសម្បូរទៅដោយសារធាតុ Curcumin ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងប្រឆាំងការរលាកដ៏មានឥទ្ធិពល ។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗនៃការពិសាទឹកមើមរមៀតចំពោះរាងកាយ ៖
១. ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
សារធាតុ Lipopolysaccharide នៅក្នុងរមៀត មានសមត្ថភាពជួយភ្រោចប្រព័ន្ធភាពស៊ាំក្នុងរាងកាយឱ្យធ្វើការបានល្អ ប្រឆាំងនឹងការឆ្លងរោគ ផ្តាសាយ និងវីរុសផ្សេងៗ ។
២. កាត់បន្ថយការរលាក និងការឈឺចាប់សន្លាក់
នេះ គឺជាគុណសម្បត្តិដ៏ល្បីល្បាញបំផុតរបស់រមៀត ។ ការពិសាទឹកមើមរមៀតទៀងទាត់ អាចជួយកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងរាងកាយ និងជួយសម្រាលអាការឈឺចាប់សម្រាប់អ្នកមានបញ្ហា សន្លាក់ឆ្អឹង (Arthritis) បានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
៣. ជួយសម្រួលដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
រមៀតជួយជំរុញថង់ទឹកប្រមាត់ឱ្យបញ្ចេញទឹកប្រមាត់ ដែលចាំបាច់សម្រាប់រំលាយអាហារ ជាពិសេសខ្លាញ់ ។ វាជួយកាត់បន្ថយអាការហើមពោះ ឆ្អឹងកាយ និងជួយឱ្យក្រពះពោះវៀនដំណើរការល្អ។
៤. ជួយលាងសម្អាតថ្លើម
រមៀតត្រូវបានគេស្គាល់ថាជួយបង្កើនការផលិតអង់ស៊ីមសំខាន់ៗ ដែលឈាមត្រូវការដើម្បីបំបែក និងកម្ចាត់ជាតិពុលចេញពីរាងកាយ តាមរយៈថ្លើម។
៥. ជួយឱ្យស្បែកភ្លឺថ្លា
ដោយសារវាសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម រមៀតជួយប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាមូលហេតុធ្វើឱ្យស្បែកចាស់មុនអាយុ។ វាក៏ជួយឱ្យឈាមស្អាត ដែលធ្វើឱ្យស្បែកមើលទៅភ្លឺថ្លាពីខាងក្នុង និងកាត់បន្ថយបញ្ហាមុន។
៦. ល្អសម្រាប់បេះដូង
សារធាតុ Curcumin អាចជួយការពារស្រទាប់ខាងក្នុងនៃសរសៃឈាម និងជួយកាត់បន្ថយការកកស្ទះ (Cholesterol) ដែលជាកត្តាកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង ។