យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសជាច្រើន បានបង្ហាញថា កម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលខ្ពស់បង្កហានិភ័យជំងឺបេះដូង ដោយសារវាបង្ខំបេះដូងឱ្យធ្វើការខ្លាំង។
- មុខងារសំខាន់របស់ម្រះ៖ តាមរយៈការសិក្សាទៅលើសត្វជាច្រើន បានបង្ហាញថា ផ្លែម្រះអាចជួយបន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល ដើម្បីគាំទ្រដល់សុខភាពបេះដូងទាំងមូល។
- លទ្ធផលនៃការសិក្សា៖ ការបន្ថែមសារធាតុចម្រាញ់ពីផ្លែម្រះទៅក្នុងចំណីរបស់សត្វកណ្តុរដែលមានកូឡេស្តេរ៉ុលខ្ពស់ បានធ្វើឱ្យមានការថយចុះគួរឱ្យកត់សម្គាល់នូវ៖
- កម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលសរុប
- កូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់
- ទ្រីគ្លីសេរីដ ៕