ស៊ុបមាន់ មិនត្រឹមតែជាអាហារដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងផ្តល់ភាពកក់ក្តៅប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏ត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជា«ឱសថធម្មជាតិ» ដ៏ពេញនិយមតាំងពីបុរាណមកម្ល៉េះ ក្នុងការជួយថែទាំសុខភាព ជាពិសេសនៅពេលដែលមានជំងឺ ។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗនៃស៊ុបមាន់ចំពោះសុខភាព ៖
១. ជួយសម្រាលអាការៈផ្តាសាយ និងកាត់បន្ថយការរលាក
នេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ល្បីល្បាញបំផុតរបស់ស៊ុបមាន់ ។
–បន្ធូរផ្លូវដង្ហើម ៖ ចំហាយក្តៅចេញពីស៊ុប ជួយកាត់បន្ថយការតឹងច្រមុះ និងធ្វើឱ្យស្លេស្មរាវ ងាយស្រួលដកដង្ហើម។
–ប្រឆាំងការរលាក ៖ ការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា ស៊ុបមាន់អាចជួយកាត់បន្ថយចលនារបស់កោសិកាឈាមស (Neutrophils) ដែលពាក់ព័ន្ធនឹងការរលាក ធ្វើឱ្យអាការៈឈឺក ឬរលាកផ្លូវដង្ហើមបានធូរស្រាលលឿនជាងមុន។
២. ផ្តល់ប្រូតេអ៊ីន និងសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់
–សាច់មាន់ ៖ សម្បូរទៅដោយ ប្រូតេអ៊ីន ដែលជួយសាងសង់ និងជួសជុលកោសិកាក្នុងរាងកាយ ព្រមទាំងជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
–បន្លែ៖ ប្រសិនបើអ្នកបន្ថែមបន្លែដូចជា ការ៉ុត ខ្ទឹមបារាំង ឬស្ពៃ វានឹងផ្តល់នូវ វីតាមីន A, C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយឱ្យរាងកាយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងវីរុស។
៣. ជួយបំពេញជាតិទឹកដល់រាងកាយ
នៅពេលមានជំងឺ ជាពិសេសគ្រុនក្តៅ រាងកាយងាយនឹងបាត់បង់ជាតិទឹក។
-ទឹកស៊ុបដែលមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ងាយស្រួលទទួលទានជាងទឹកធម្មតា ដែលជួយឱ្យអ្នកជំងឺទទួលទានទឹកបានច្រើន និងរក្សាសំណើមក្នុងរាងកាយបានល្អ។
៤. ងាយស្រួលរំលាយ
–ស៊ុបមាន់ គឺជាអាហារដែលស្រាល និងងាយស្រួលសម្រាប់ក្រពះពោះវៀនធ្វើការ ។ សម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហារលាកក្រពះ ឬពិបាកញ៉ាំអាហាររឹង ស៊ុបមាន់គឺជាជម្រើសដ៏ល្អបំផុតដើម្បីទទួលបានថាមពលដោយមិនធ្វើឱ្យក្រពះធ្វើការធ្ងន់។
៥. ជួយដល់សុខភាពឆ្អឹង និងសន្លាក់ (ករណីស្ងោរឆ្អឹងយូរ)
ប្រសិនបើអ្នកធ្វើស៊ុបដោយរំងាស់ឆ្អឹងមាន់រយៈពេលយូរ (Bone Broth)៖
-វានឹងបញ្ចេញសារធាតុ កូឡាជែន (Collagen) និង ជេឡាទីន (Gelatin) ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពសន្លាក់ ស្បែក និងជួយជួសជុលភ្នាសពោះវៀន។
ចំណាំ៖ ទោះបីជាស៊ុបមាន់មានប្រយោជន៍ច្រើនក៏ដោយ អ្នកគួរតែចៀសវាងការប្រើប្រាស់ប៊ីចេង ឬអំបិលច្រើនពេក ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពពេញលេញ ៕