ត្រកួន មិនត្រឹមតែជាបន្លែដែលងាយស្រួលរក និងមានតម្លៃថោកប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាគឺជាប្រភពអាហារូបត្ថម្ភដ៏មានសារៈសំខាន់ ជាពិសេសក្នុងការជួយដល់អ្នកដែលមានបញ្ហាខ្វះគ្រាប់ឈាមក្រហម។
យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស បានឱ្យដឹងអំពីអត្ថប្រយោជន៍របស់ត្រកួនដូចខាងក្រោម៖
- សម្បូរជាតិដែក: ត្រកួនមានផ្ទុកនូវ ជាតិដែក យ៉ាងសម្បូរបែប ដែលជាសារធាតុរ៉ែសំខាន់បំផុតសម្រាប់ឈាម។
- ព្យាបាលការខ្វះឈាម: ដោយសារតែសម្បូរជាតិដែក ត្រកួនបានក្លាយជាបន្លែដ៏មានប្រយោជន៍សម្រាប់ព្យាបាល និងដោះស្រាយបញ្ហា ជំងឺខ្វះគ្រាប់ឈាមក្រហម។
- សំខាន់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ: ត្រកួនក៏ជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ដែលមានតម្រូវការជាតិដែកខ្ពស់ក្នុងរបបអាហារ ដើម្បីទ្រទ្រង់ដល់ការលូតលាស់របស់គភ៌។
- បង្កើនអេម៉ូក្លូប៊ីន: ជាតិដែកគឺចាំបាច់សម្រាប់រាងកាយក្នុងការ បង្កើតជាតិអេម៉ូក្លូប៊ីន ដែលជាប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងគ្រាប់ឈាមក្រហម ដែលជួយដឹកនាំអុកស៊ីសែនទៅកាន់កោសិកានានា។
សរុបមក: ការបរិភោគត្រកួនទៀងទាត់អាចជួយបង្កើនកម្រិតជាតិដែកក្នុងរាងកាយ ជំរុញការបង្កើតគ្រាប់ឈាមក្រហម និងជាពិសេសគឺជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងភាពស្លេកស្លាំង៕