ស្លឹកក្រូចសើច គឺជាគ្រឿងផ្សំធម្មជាតិមួយប្រភេទដែលយើងតែងប្រើប្រាស់ក្នុងម្ហូបអាហារខ្មែរ ប៉ុន្តែអត្ថប្រយោជន៍របស់វាគឺធំធេងជាងគ្រាន់តែជាគ្រឿងទេស។ តាមរយៈការសិក្សាស្រាវជ្រាវ ស្លឹកក្រូចសើចត្រូវបានរកឃើញថាមានសក្តានុពលដ៏ល្អក្នុងការប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក។
យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស ការសិក្សាបានរកឃើញនូវចំណុចសំខាន់ៗដូចខាងក្រោម៖
- មានឥទ្ធិពលខ្លាំងជាងសំបកក្រូច៖ អ្នកស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ស្លឹកក្រូចសើចមានគុណសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក ខ្លាំងជាង សំបកផ្លែក្រូចទូទៅទៅទៀត។
- ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៖ ស្លឹកក្រូចសើចមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុដែលមានតួនាទីជា សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។
- ការពារនិងទប់ស្កាត់៖ មុខងារប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនេះមានសារៈសំខាន់ណាស់ ព្រោះវាអាចជួយ ការពារ និង ទប់ស្កាត់ កោសិកានានាក្នុងរាងកាយមិនឱ្យប្រែទៅជាកោសិកាមហារីកបាន។
សរុបមក: សមត្ថភាពប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏ខ្ពស់របស់ស្លឹកក្រូចសើច គឺជាកត្តាដែលធ្វើឱ្យវាអាចដើរតួជាជំនួយដ៏មានសក្តានុពលក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក៕