យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស ល្ហុងត្រូវបានគេលើកឡើងថាមានតួនាទីសំខាន់ក្នុងការជួយទប់ស្កាត់ និងប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក។
តួនាទីនៃសារធាតុ Lycopene
- សារធាតុ lycopene ដែលមាននៅក្នុងផ្លែល្ហុង (ទាំងខ្ចី និងទុំ) គឺជាមូលហេតុសំខាន់ដែលធ្វើឱ្យល្ហុងមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់។
- Lycopene មានមុខងារសំខាន់ក្នុងការ ប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាមូលហេតុបង្កឱ្យកើតជំងឺមហារីក។
ការពារ និងព្យាបាល
- ការទទួលទានល្ហុងអាចជួយ កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកើតជំងឺមហារីក។
- លើសពីនេះ Lycopene ក៏ត្រូវបានគេដឹងថារួមចំណែកយ៉ាងសំខាន់ក្នុង ការព្យាបាល ជំងឺមហារីកផងដែរ៕