យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិ បានបង្ហាញពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់របស់ស្លឹកខ្ទឹម ក្នុងការទ្រទ្រង់ និងពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹងឱ្យបានល្អប្រសើរ ដែលជាចំណុចមួយមិនគួរមើលរំលង។
អ្នកជំនាញបានគូសបញ្ជាក់ថា សារធាតុចិញ្ចឹមដែលមាននៅក្នុងស្លឹកខ្ទឹម ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការរក្សាដង់ស៊ីតេ និងភាពរឹងមាំនៃឆ្អឹង។
អាថ៌កំបាំងនៃភាពរឹងមាំ៖ តើស្លឹកខ្ទឹមជួយឆ្អឹងដោយរបៀបណា?
- វីតាមីន K ដ៏សម្បូរបែប: ស្លឹកខ្ទឹមមានផ្ទុកនូវ វីតាមីន K ក្នុងបរិមាណខ្ពស់ ដែលជាសារធាតុសំខាន់សម្រាប់សុខភាពឆ្អឹង។
- បង្កើនការផលិតប្រូតេអ៊ីន: វីតាមីន K ជួយធ្វើឲ្យសុខភាពឆ្អឹងរឹងមាំ ដោយបង្កើនការផលិតប្រូតេអ៊ីនចាំបាច់ ដែលមានតួនាទីរក្សាជាតិកាល់ស្យូមនៅក្នុងឆ្អឹង។
- បង្កើនដង់ស៊ីតេឆ្អឹង: តាមរយៈយន្តការនេះ ស្លឹកខ្ទឹមក៏ជួយបង្កើនដង់ស៊ីតេនៃឆ្អឹងផងដែរ។
ការរួមបញ្ចូលគ្នាដ៏ល្អឥតខ្ចោះ:
វីតាមីន K ដែលមានវត្តមានក្នុងស្លឹកខ្ទឹម អាចធ្វើការរួមគ្នាជាមួយវីតាមីន D និងកាល់ស្យូម ដើម្បីរក្សាបាននូវសុខភាពឆ្អឹងល្អរឹងមាំគួរឲ្យកត់សម្គាល់។ ដូច្នេះ ក្រៅពីទទួលទានស្លឹកខ្ទឹមហើយ អ្នកក៏គួរ៖
- ស្ថិតក្រោមពន្លឺព្រះអាទិត្យខ្លះ ដើម្បីទទួលបានវីតាមីន D គ្រប់គ្រាន់។
- ព្យាយាមទទួលទានអាហារដែលមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិកាល់ស្យូមផង៕