យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិ បានបង្ហាញពីលក្ខណៈសម្បត្តិពិសេសរបស់ផ្លែជម្ពូ ដែលអាចក្លាយជាដំណោះស្រាយធម្មជាតិមួយសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ប្រភេទទី ២។
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ផ្លែឈើដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់នេះ មានយន្តការពិសេសមួយដែលអាចជួយសម្រួលដល់កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។
យន្តការគ្រប់គ្រងស្ករ៖ តើផ្លែជម្ពូជួយដោយរបៀបណា?
- សមាសធាតុ Alkaloid: ផ្លែជម្ពូត្រូវបានគេដឹងថាមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុសកម្មមួយឈ្មោះថា Alkaloid។
- សម្រួលការបំលែងអាមីដុងទៅជាស្ករ: សារធាតុ Alkaloid នេះមានឥទ្ធិពលសំខាន់ក្នុងការ សម្រួលដំណើរការបំលែងជាតិអាមីដុង ទៅជាជាតិស្ករ នៅក្នុងរាងកាយ។ តាមរយៈការកាត់បន្ថយល្បឿននៃការបំប្លែងនេះ វាអាចជួយទប់ស្កាត់ការកើនឡើងជាតិស្ករភ្លាមៗនៅក្នុងឈាម។
- បង្ការ និងព្យាបាលជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២: តាមពិត គ្រាន់តែផ្លែជម្ពូមួយមុខ ក៏អាចមានប្រយោជន៍ទាំងក្នុងការព្យាបាល និងការបង្ការជំងឺទឹកនោមផ្អែម ប្រភេទទី ២ បានផងដែរ។
ដូច្នេះ ការបញ្ចូលផ្លែជម្ពូទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជាមធ្យោបាយដ៏ឆ្ងាញ់ពិសា ដើម្បីរួមចំណែកដល់ការគ្រប់គ្រងសុខភាពជាតិស្កររបស់អ្នក៕