យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិមួយ បានបង្ហាញពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏មានសក្តានុពលរបស់ផ្លែល្ហុងទុំ ក្នុងការជួយកាត់បន្ថយ និងដោះស្រាយអាការៈដែលបណ្តាលមកពីប្រតិកម្មអាលែហ្ស៊ី។
នេះជាដំណឹងដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលតែងតែជួបប្រទះនូវអាការៈអាលែហ្ស៊ីផ្សេងៗ ដោយសារតែផ្លែល្ហុងទុំផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដែលអាចជួយទ្រទ្រង់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
យន្តការប្រឆាំងអាលែហ្ស៊ី៖ តើផ្លែល្ហុងទុំមានសមត្ថភាពបែបណា?
ទោះបីជាអត្ថបទដើមមិនបានបញ្ជាក់ពីយន្តការច្បាស់លាស់ក៏ដោយ ក៏គេជឿថាផ្លែល្ហុងទុំជួយតាមរយៈ៖
- សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម: ផ្លែល្ហុងទុំសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផ្សេងៗ ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងកាត់បន្ថយការរលាក ក្នុងរាងកាយ ដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃប្រតិកម្មអាលែហ្ស៊ី។
- អង់ស៊ីម Papain: ផ្លែល្ហុងមានផ្ទុកអង់ស៊ីម Papain ដែលជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ និងអាចកាត់បន្ថយការរលាកពោះវៀន ដែលជួនកាលអាចជាប់ទាក់ទងនឹងអាលែហ្ស៊ីអាហារ។
- កាត់បន្ថយភាពរសើប: តាមរយៈការទ្រទ្រង់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំឱ្យកាន់តែមានលំនឹងល្អ ផ្លែល្ហុងទុំអាចជួយកាត់បន្ថយភាពរសើបរបស់រាងកាយចំពោះកត្តាបង្កអាលែហ្ស៊ីផ្សេងៗ។
ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍នេះ សូមបញ្ចូលផ្លែល្ហុងទុំទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកជាប្រចាំ៕