យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិមួយ បានបង្ហាញថា មើមត្រាវ មិនត្រឹមតែជាបន្លែដែលសម្បូរជីវជាតិប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជាគន្លឹះដ៏សំខាន់ក្នុងការ កែលម្អប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងការពារជំងឺពោះវៀនធ្ងន់ធ្ងរផងដែរ។
អត្ថប្រយោជន៍នៃត្រាវនេះ គឺជាដំណឹងល្អ ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាទល់លាមក រំលាយអាហារមិនល្អ ឬឆ្អែតពោះ។
យន្តការការពារ៖ តើត្រាវជួយពោះវៀនដោយរបៀបណា?
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ត្រាវមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពពោះវៀនដោយសារតែមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុសំខាន់ពីរគឺ៖
- ជាតិសរសៃ: មានកម្រិតខ្ពស់។
- សារធាតុធន់នឹងម្សៅ: សារធាតុនេះមានឥទ្ធិពលដ៏អស្ចារ្យ។
នៅពេលដែលសារធាតុទាំងពីរនេះចូលដល់ពោះវៀនធំ ពួកវានឹងក្លាយជា៖
- អាហារសម្រាប់បាក់តេរីល្អ: ពួកវាដើរតួជាប្រភពអាហារ សម្រាប់បាក់តេរីដែលមានប្រយោជន៍ នៅក្នុងពោះវៀន។
ទប់ស្កាត់ជំងឺគ្រោះថ្នាក់
តាមរយៈការជួយកែលម្អសុខភាពពោះវៀន និងពង្រឹងកោសិកាពោះវៀន មើមត្រាវអាចជួយ កំណត់ហានិភ័យ នៃជំងឺពោះវៀនដូចជា៖
- ដំបៅពោះវៀន
- មហារីកពោះវៀនធំ
ដូច្នេះ ការទទួលទានត្រាវ អាចជាវិធីសាស្ត្រធម្មជាតិដ៏ល្អដើម្បីថែរក្សាសុខភាពពោះវៀនរបស់អ្នកឱ្យរឹងមាំ៕