យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិ បានបង្ហាញពីលទ្ធផលដ៏គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើលមួយអំពីចេកទុំ ដែលមិនត្រឹមតែជាផ្លែឈើដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែថែមទាំងមានសមត្ថភាពជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកទៀតផង។
ការរកឃើញនេះបានបង្ហាញថា ថ្វីត្បិតតែចេកទុំមានជាតិស្ករខ្ពស់ជាងចេកខ្ចីក៏ដោយ ក៏យើងមិនគួរជៀសវាងវាទាំងស្រុងដែរ ព្រោះវាមានគុណប្រយោជន៍ដ៏ពិសេសសម្រាប់សុខភាព។
អាថ៌កំបាំងការពារ៖ តើចេកទុំប្រឆាំងមហារីកដោយរបៀបណា?
- សមត្ថភាពប្រយុទ្ធកោសិកាខូចខាត: ចេកទុំមានសមត្ថភាពផលិតនូវសារធាតុសំខាន់មួយឈ្មោះថា Tumor Necrosis Factor (TNF)។
- សារធាតុប្រឆាំងមហារីក: TNF នេះមានផ្ទុកនូវ សារធាតុប្រឆាំងជំងឺមហារីក ដែលអាចជួយរាងកាយក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំង និងកម្ចាត់កោសិកាដែលខូចខាត ឬកោសិកាមហារីក។
- ងាយស្រួលរំលាយ: ម្យ៉ាងវិញទៀត ជាតិស្ករដែលចេកទុំមានផ្ទុកកាន់តែខ្ពស់ គឺធ្វើឱ្យវា ងាយស្រួលរំលាយ បានកាន់តែលឿនជាងចេកខ្ចីទៅទៀត។
ដូច្នេះ ការបញ្ចូលចេកទុំទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក អាចជាមធ្យោបាយដ៏ល្អមួយក្នុងការជួយទ្រទ្រង់ដល់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយរបស់អ្នកប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក៕