យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស បានបង្ហាញលទ្ធផលស្រាវជ្រាវដ៏គួរឱ្យកត់សម្គាល់អំពីអត្ថប្រយោជន៍នៃមើមឈូកក្នុងការដោះស្រាយបញ្ហាសុខភាពថ្លើមដ៏ទូទៅបំផុតមួយ គឺជំងឺខ្លាញ់ក្នុងថ្លើមដែលមិនមែនបណ្តាលមកពីជាតិអាល់កុល។
ការរកឃើញនេះបានបង្ហាញថា មើមឈូកមានសមាសធាតុសកម្មដែលអាចជួយការពារ និងបំបាត់រោគសញ្ញានៃជំងឺ NAFLD ដែលជាជំងឺថ្លើមរីករាលដាលបំផុតនៅក្នុងប្រទេសអភិវឌ្ឍន៍។
យន្តការអស្ចារ្យ៖ តើមើមឈូកការពារថ្លើមដោយរបៀបណា?
មើមឈូកសម្បូរទៅដោយសារធាតុសំខាន់មួយឈ្មោះថា Polyphenols ដែលជាប្រភេទសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល៖
- បង្កើនប្រូតេអ៊ីន Adiponectin: សារជាតិ Polyphenols នេះមានសមត្ថភាពជួយបង្កើនកម្រិតប្រូតេអ៊ីនមួយប្រភេទឈ្មោះថា Adiponectin នៅក្នុងរាងកាយ។
- តួនាទីគ្រប់គ្រងជាតិស្ករ និងខ្លាញ់: ប្រូតេអ៊ីន Adiponectin មានតួនាទីដ៏សំខាន់ក្នុងការ គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម និង បំបែកអាស៊ីតខ្លាញ់។ យន្តការទាំងនេះអាចជួយកាត់បន្ថយអាការៈនៃជំងឺ NAFLD ។
- បង្ក្រាបហ្សែនរលាក: អ្វីដែលកាន់តែពិសេសទៀតនោះគឺ ការបរិភោគមើមឈូកក៏អាចជួយ បង្ក្រាបហ្សែនដែលបង្កឱ្យមានការរលាក នៅក្នុងថ្លើមបានទៀតផង។
ដូច្នេះ មើមឈូកអាចជួយការពារថ្លើមពីជំងឺ NAFLD ក៏ដូចជាបំបាត់រោគសញ្ញានៃជំងឺនេះបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព៕