យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មាន និងអ្នកជំនាញបរទេសជាច្រើន បានគូសបញ្ជាក់ពីសារៈសំខាន់នៃការទទួលទានផ្លែល្ពៅ ជាពិសេសសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ទឹកផ្លែល្ពៅត្រូវបានគេចាត់ទុកជាភេសជ្ជៈដ៏មានប្រសិទ្ធភាពមួយ មិនត្រឹមតែជួយរក្សាសុខភាពម្ដាយប៉ុណ្ណោះទេ តែថែមទាំងជួយជំរុញដល់ការលូតលាស់ដ៏សំខាន់របស់ទារកក្នុងផ្ទៃទៀតផង។
សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ៖ ហេតុអ្វីទារកលូតលាស់ឆ្លាត?
ល្ពៅជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់ជាច្រើនដែលជួយដល់ការអភិវឌ្ឍខួរក្បាល និងរាងកាយរបស់គភ៌។ ក្នុងផ្លែល្ពៅមានផ្ទុកនូវ៖
- ប្រូតេអ៊ីន និងជាតិខ្លាញ់សុខភាពល្អ: ជួយដល់ការកសាងកោសិកា និងប្រព័ន្ធប្រសាទរបស់ទារក។
- វីតាមីន A: សំខាន់សម្រាប់ការលូតលាស់ភ្នែក និងប្រព័ន្ធការពារ។
- វីតាមីន C និង B1: ជួយពង្រឹងសុខភាពម្ដាយ និងទប់ទល់នឹងការឆ្លងមេរោគ។
- កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ និងជាតិដែក: ជាសារធាតុចាំបាច់សម្រាប់ការកសាងឆ្អឹង និងការពារភាពស្លេកស្លាំងទាំងម្ដាយនិងទារក។
កាត់បន្ថយអាការៈចាញ់និងបំប៉នគភ៌!
បន្ថែមពីលើសារធាតុចិញ្ចឹមទាំងនេះ ការទទួលទានទឹកផ្លែល្ពៅក៏ត្រូវបានគេណែនាំដើម្បីជួយទប់ទល់នឹងអាការៈចាញ់ផ្ទៃដែលជាបញ្ហាចម្បងរបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះផងដែរ។ ដូច្នេះ ការបញ្ចូលទឹកល្ពៅទៅក្នុងរបបអាហារ គឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏ល្អដើម្បីធានាថា ទាំងម្ដាយនិងគភ៌ទទួលបានសុខភាពល្អ និងការលូតលាស់ដ៏ល្អប្រសើរ!