យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស បានបង្ហាញលទ្ធផលនៃការស្រាវជ្រាវដ៏គួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍មួយដែលបញ្ជាក់ថា ចេកអាំង មិនត្រឹមតែជាអាហារសម្រន់ដ៏ឆ្ងាញ់ពិសាប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជាជំនួយដ៏មានតម្លៃក្នុងការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមខ្ពស់ទៀតផង។
ការសិក្សានេះបានគូសបញ្ជាក់ពីសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដែលមាននៅក្នុងចេកអាំង ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាជម្រើសអាហារសុខភាពដ៏ល្អ។
អាថ៌កំបាំងសុខភាព៖ តើចេកអាំងជួយសម្ពាធឈាមដោយរបៀបណា?
ចេកអាំងផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដូចជា៖
- ប៉ូតាស្យូម: នេះគឺជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់បំផុតដែលត្រូវបានគេដឹងថាមានតួនាទីក្នុងការគ្រប់គ្រងតុល្យភាពជាតិទឹកនិងអំបិលនៅក្នុងរាងកាយ ដែលជាគន្លឹះក្នុងការរក្សាសម្ពាធឈាមឱ្យស្ថិតក្នុងកម្រិតធម្មតា។
- កាបូអ៊ីដ្រាត និងវីតាមីន B: ជួយផ្តល់ថាមពល និងទ្រទ្រង់ដល់ប្រព័ន្ធប្រសាទ។
- ជាតិសរសៃ: មិនត្រឹមតែជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមទេ ជាតិសរសៃក៏មានមុខងារសំខាន់ក្នុងការជំនួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ឱ្យដំណើរការល្អ និងជៀសវាងបញ្ហាទល់លាមក។
ដូច្នេះ ការបញ្ចូលចេកអាំងទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក អាចជាវិធីសាស្ត្រងាយស្រួលនិងធម្មជាតិមួយ ដើម្បីរួមចំណែកដល់សុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាមរបស់អ្នក៕