យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសមួយបានបង្ហាញពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យរបស់ផ្លែល្ហុងខ្ចី ដែលអាចដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការគ្រប់គ្រង និងដោះស្រាយបញ្ហាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ថ្វីដ្បិតតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ធម្មជាតិក៏ដោយ ក៏ល្ហុងខ្ចីមិនមែនគ្រាន់តែជាអាហារសម្រន់នោះទេ ប៉ុន្តែវាមានសមត្ថភាពជួយរក្សាលំនឹងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
យន្តការការពារ៖ តើល្ហុងខ្ចីជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករដោយរបៀបណា?
- បន្ថយការស្រូបយកជាតិស្ករ: អាថ៌កំបាំងសំខាន់គឺស្ថិតនៅលើ ជាតិសរសៃ (Fiber) ដែលមាននៅក្នុងផ្លែល្ហុងខ្ចី។ ជាតិសរសៃនេះមានសមត្ថភាពក្នុងការបន្ថយល្បឿននៃការស្រូបយកជាតិស្ករពីប្រព័ន្ធរំលាយអាហារចូលទៅក្នុងចរន្តឈាម។
- ការពារការកើនឡើងអាំងស៊ុយលីន: ដំណើរការនេះជួយទប់ស្កាត់ការកើនឡើងភ្លាមៗនៃកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ដែលអាចបណ្ដាលឱ្យមានការកើនឡើងនៃអាំងស៊ុយលីន។
- អត្ថប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់: យន្តការធម្មជាតិនេះមានប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់សម្រាប់ទាំងអ្នកដែលកំពុងមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងអ្នកដែលប្រឈមមុខនឹងការវិវត្តនៃជំងឺនេះ។
ការទទួលទានល្ហុងខ្ចីជាប្រចាំ អាចជាផ្នែកមួយនៃយុទ្ធសាស្ត្រអាហារូបត្ថម្ភដ៏ល្អក្នុងការថែរក្សាសុខភាពជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នក៕