យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មាន និងការសិក្សាស្រាវជ្រាវបរទេសជាច្រើន បានបង្ហាញនូវចំណាប់អារម្មណ៍កាន់តែខ្លាំងឡើងទៅលើផ្លែស្លា ថាជាជំនួយការធម្មជាតិមួយដែលមានសមត្ថភាពប្រឆាំងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែម ។
អ្វីដែលអ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានរកឃើញ
ការសិក្សាទៅលើសត្វពិសោធន៍បានបង្ហាញពីលទ្ធផលគួរឱ្យកត់សម្គាល់៖
- បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម៖ សារធាតុចម្រាញ់ចេញពីផ្នែកផ្សេងៗនៃដើមស្លា រួមមានផ្លែ ដើម និងស្លឹក សុទ្ធតែបានរាយការណ៍ថា អាចជួយទប់ស្កាត់កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
- សមាសធាតុដ៏មានឥទ្ធិពល៖ អ្នកស្រាវជ្រាវកំពុងខិតខំកំណត់អត្តសញ្ញាណសមាសធាតុគីមីដ៏សំខាន់ដែលមានឥទ្ធិពលប្រឆាំងជំងឺទឹកនោមផ្អែមនេះ ដើម្បីអាចសំយោគវាសម្រាប់ប្រើប្រាស់ជាលក្ខណៈពាណិជ្ជកម្ម។
ចំណាំសំខាន់: ការសិក្សាជាច្រើនលើផ្នែកផ្សេងៗនៃរុក្ខជាតិនេះបានបង្ហាញពីសក្ដានុពលក្នុងការព្យាបាលបែបប្រពៃណី ប៉ុន្តែការសិក្សាបន្ថែមទៅលើមនុស្សនិងការប្រើប្រាស់ត្រឹមត្រូវគឺចាំបាច់ណាស់មុននឹងឈានដល់ការប្រើប្រាស់ជាឱសថផ្លូវការ។ លើសពីនេះ ការទំពារស្លារាល់ថ្ងៃក៏ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងហានិភ័យសុខភាពផ្សេងៗផងដែរ៕