យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិមួយបានឱ្យដឹងថា ពោតបារាំង មិនត្រឹមតែជាបន្លែដែលសម្បូរជីវជាតិប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏ជាជំនួយដ៏សំខាន់មួយក្នុងការថែរក្សាសុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាមផងដែរ។
អ្នកជំនាញបានបង្ហាញថា សារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងពោតបារាំងមានសមត្ថភាពខ្ពស់ក្នុងការកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺធ្ងន់ធ្ងរទាំងនេះ។
អាថ៌កំបាំងសុខភាព៖ តើពោតបារាំងជួយការពារបេះដូងដោយរបៀបណា?
- ជាតិសរសៃរលាយប្រយុទ្ធនឹងខ្លាញ់អាក្រក់: ពោតបារាំងត្រូវបានគេដឹងថាមានផ្ទុកនូវ ជាតិសរសៃរលាយ ដ៏ច្រើន។ ជាតិសរសៃប្រភេទនេះដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការចាប់យក និងជួយកាត់បន្ថយបរិមាណ ខ្លាញ់អាក្រក់ នៅក្នុងចរន្តឈាម។
- កាត់បន្ថយហានិភ័យជំងឺ: តាមរយៈការបន្ថយកម្រិតខ្លាញ់អាក្រក់ ពោតបារាំងអាចជួយ កាត់បន្ថយការប្រឈមមុខ នឹងការកកស្ទះ និងក្រិនរឹងសរសៃឈាម ក៏ដូចជាជំងឺបេះដូងសរសៃឈាម ផងដែរ។
ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏ល្អនេះ សូមបញ្ចូលពោតបារាំងទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកឱ្យបានទៀងទាត់!