ក្រួសក្នុងតម្រងនោម គឺជាជំងឺដែលកើតឡើងដោយសារតែកំណកគ្រីស្តាល់រ៉ែ ជាពិសេសគឺ កាល់ស្យូម Oxalate។ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសផ្នែកសុខភាព បានបង្ហាញពីប្រសិទ្ធភាពដ៏គួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍របស់ មើមត្រាវ ក្នុងការជួយទប់ស្កាត់បញ្ហានេះ។
តើត្រាវជួយការពារក្រួសក្នុងតម្រងនោមដោយរបៀបណា?
មើមត្រាវត្រូវបានគេចាត់ចូលក្នុងប្រភេទបន្លែជាមើម ដែលមានគុណសម្បត្តិជួយលាងសម្អាតរាងកាយតាមរយៈយន្តការសំខាន់មួយ៖
- លាងជម្រះ កាល់ស្យូម Oxalate: ការទទួលទានមើមត្រាវ ត្រូវបានគេណែនាំដើម្បីជួយ លាងជម្រះ នូវសារធាតុ កាល់ស្យូម Oxalateឱ្យអស់ពីក្នុងខ្លួន។
- ទប់ស្កាត់ការបង្កក្រួស: សារធាតុកាល់ស្យូម Oxalate នេះហើយដែលអាចនាំឱ្យ កើតក្រួសក្នុងតម្រងនោម និងបង្កឱ្យមានរោគសញ្ញាហើមប៉ោងលើម្រាមមេជើង។
អនុសាសន៍៖ ការបន្ថែមមើមត្រាវទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក គឺជាមធ្យោបាយដ៏ល្អដើម្បីគាំទ្រដល់សុខភាពតម្រងនោម និងកាត់បន្ថយការប្រមូលផ្តុំនៃសារធាតុកាល់ស្យូម Oxalate ក្នុងរាងកាយ៕