ដំឡូងឈាមមាន់ មិនត្រឹមតែជាអាហារសម្រន់ដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាជាប្រភពអាហារូបត្ថម្ភដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់សុខភាពបេះដូង និងទប់ទល់នឹងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃផ្សេងៗ។ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស បានបង្ហាញពីសមាសធាតុសំខាន់ៗដែលធ្វើឱ្យដំឡូងនេះមានប្រយោជន៍ខ្លាំង៖
តួនាទីសំខាន់ ២ យ៉ាងរបស់ដំឡូងឈាមមាន់
១. សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មការពារជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ
- ប្រឆាំងរ៉ាឌីកាល់សេរី: ដំឡូងឈាមមាន់សម្បូរទៅដោយ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលមានតួនាទីជួយ ការពារកោសិកា របស់អ្នកពីការខូចខាតដែលបណ្តាលមកពីម៉ូលេគុលបង្កគ្រោះថ្នាក់ហៅថា រ៉ាឌីកាល់សេរី។
- ទប់ទល់នឹងជំងឺ: ការខូចខាតរ៉ាឌីកាល់សេរីត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃជាច្រើន ដូចជា មហារីក, ជំងឺបេះដូង, ជំងឺទឹកនោមផ្អែម និង ជំងឺសរសៃប្រសាទ។
២. ជាប្រភពវីតាមីន C ដ៏អស្ចារ្យ
- បង្កើនការការពារ: ដំឡូងឈាមមាន់ជា ប្រភពដ៏អស្ចារ្យនៃវីតាមីន C ដែលដើរតួជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏ខ្លាំងក្លានៅក្នុងរាងកាយ។
- លទ្ធផលសិក្សា: ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ការទទួលទានវីតាមីន C ច្រើនអាច បង្កើនកម្រិតប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរបស់អ្នករហូតដល់ ៣៥% ដែលជួយការពារប្រឆាំងនឹងការខូចខាតកោសិកាអុកស៊ីតកម្ម។
អនុសាសន៍៖ ការបន្ថែមដំឡូងឈាមមាន់ទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក គឺមិនត្រឹមតែផ្តល់ថាមពលទេ តែថែមទាំងជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពារ និងគាំទ្រដល់សុខភាពបេះដូងរបស់អ្នកទៀតផង៕