យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិបានបង្ហាញថា ឆៃថាវ គួរតែត្រូវបានដាក់បញ្ចូលក្នុងបញ្ជីអាហារប្រចាំថ្ងៃសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ហេតុផលគឺសាមញ្ញណាស់ តែមានឥទ្ធិពលខ្លាំង៖
ហេតុផលដែលឆៃថាវជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករ៖
- សន្ទស្សន៍ជាតិស្ករទាបបំផុត: ឆៃថាវមានផ្ទុកសន្ទស្សន៍ជាតិស្ករទាប ដែលមានន័យថា ការទទួលទានវានឹង មិនបណ្ដាលឱ្យមានការប្រែប្រួលកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមឡើយ។
- គ្រប់គ្រងការស្រូបយកជាតិស្ករ: វាក៏មានសមត្ថភាពជួយគ្រប់គ្រងដំណើរការនៃការស្រូបយកជាតិស្ករចូលទៅក្នុងចរន្តឈាមផងដែរ។
- លែងបារម្ភពីការឡើងចុះភ្លាមៗ: អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមមិនចាំបាច់ព្រួយបារម្ភអំពីការឡើង ឬធ្លាក់ចុះខ្ពស់ភ្លាមៗនៃជាតិស្ករឡើយ នៅពេលដែលបានទទួលទានឆៃថាវ។
ឆៃថាវពិតជាជាជំនួយដ៏ល្អក្នុងការរក្សាលំនឹងសុខភាព និងធ្វើឱ្យអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចទទួលទានអាហារដោយមានទំនុកចិត្តកាន់តែខ្លាំង!