សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ការគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម គឺជាកិច្ចការប្រចាំថ្ងៃដ៏សំខាន់បំផុត។ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស ផ្លែឈើត្រូពិដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់គឺ ផ្លែមង្ឃុតអាចជាជម្រើសដ៏អស្ចារ្យមួយដើម្បីជួយដល់កិច្ចការនេះ!
ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ផ្លែមង្ឃុតមានសមាសធាតុសំខាន់ៗពីរដែលជួយដល់ការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម៖
១. ថាមពលនៃ Xanthone
ផ្លែមង្ឃុតមានផ្ទុកសមាសធាតុសកម្មមួយឈ្មោះថា Xanthone ដែលត្រូវបានគេជឿថាអាចជួយអ្នកឱ្យ រក្សាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមបានយ៉ាងល្អ។ សមាសធាតុនេះមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក និងប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចជួយបង្កើនប្រសិទ្ធភាពនៃការប្រើប្រាស់អាំងស៊ុយលីនរបស់រាងកាយ។
២. ប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃ
ក្រៅពី Xanthone ផ្លែមង្ឃុតក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃ ជាតិសរសៃ ផងដែរ។ ជាតិសរសៃគឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់ដែល៖
- ធ្វើឱ្យជាតិស្ករក្នុងឈាមមានស្ថិរភាព: ជាតិសរសៃជួយបន្ថយល្បឿននៃការស្រូបយកជាតិស្ករទៅក្នុងចរន្តឈាម បន្ទាប់ពីទទួលទានអាហាររួច។
- ធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវការគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម: តាមរយៈការរក្សាលំនឹងជាតិស្ករ ផ្លែមង្ឃុតអាចក្លាយជាផ្នែកមួយនៃរបបអាហារដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ដូច្នេះ ការបន្ថែមផ្លែមង្ឃុតទៅក្នុងរបបអាហារ មិនត្រឹមតែផ្តល់រសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជាវិធីសាស្ត្រធម្មជាតិដ៏ល្អមួយដើម្បីទ្រទ្រង់សុខភាព និងធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវការគ្រប់គ្រងជាតិស្កររបស់អ្នកផងដែរ៕