ជំងឺលើសសម្ពាធឈាម និងគ្រោះថ្នាក់សរសៃឈាមខួរក្បាល (ដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល) គឺជាជំងឺដ៏កាចសាហាវដែលគំរាមកំហែងដល់អាយុជីវិត។ ប៉ុន្តែការទទួលទានបន្លែសាមញ្ញមួយប្រភេទអាចជាយុទ្ធសាស្ត្រការពារដ៏មានប្រសិទ្ធភាព!
យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសជាច្រើន បានបង្ហាញថា បន្លែ តាំងអោ គឺជាប្រភពប៉ូតាស្យូមដ៏អស្ចារ្យ ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការថែរក្សាសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង។
តាំងអោ៖ ឃ្លាំងប៉ូតាស្យូម
តាំងអោមានផ្ទុកសារធាតុប៉ូតាស្យូមខ្ពស់គួរឱ្យកត់សម្គាល់៖
- ក្នុងតាំងអោ ១០០ ក្រាម មានផ្ទុកប៉ូតាស្យូមដល់ទៅ ២៧០ មិល្លីក្រាម។
- បរិមាណនេះ ច្រើនជាងប៉ូតាស្យូមដែលមាននៅក្នុងផ្លែចេក ១០០ ក្រាម ដល់ទៅ ៣០%។
ហេតុអ្វីប៉ូតាស្យូមសំខាន់?
សារធាតុប៉ូតាស្យូមគឺជាសារធាតុរ៉ែដ៏មានអត្ថប្រយោជន៍ដែលជួយដល់រាងកាយតាមរយៈ៖
- ប្រឆាំងនឹងជំងឺលើសសម្ពាធឈាម: ប៉ូតាស្យូមជួយកាត់បន្ថយឥទ្ធិពលអំបិល (សូដ្យូម) លើសម្ពាធឈាម និងជួយឱ្យជញ្ជាំងសរសៃឈាមរបស់អ្នកសម្រាក ធ្វើឱ្យឈាមអាចហូរបានស្រួល។
- ការពារគ្រោះថ្នាក់សរសៃឈាមខួរក្បាល: តាមរយៈការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមឱ្យនៅធម្មតា ប៉ូតាស្យូមជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការដាច់ ឬស្ទះសរសៃឈាមខួរក្បាល។
ដូច្នេះហើយ ការបន្ថែមបន្លែតាំងអោទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជាមធ្យោបាយធម្មជាតិដ៏ល្អមួយដើម្បីការពារខ្លួនអ្នកពីជំងឺដ៏គ្រោះថ្នាក់ទាំងនេះ៕