យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសជាច្រើនបានឱ្យដឹងថា ផ្លែបឺរ វបានគេចាត់ទុកជា “កំពូលអាហារ” ព្រោះវាជាផ្លែឈើដែលប្រមូលផ្តុំទៅដោយវីតាមីន និងជាតិរ៉ែសំខាន់ៗដែលរាងកាយ និងខួរក្បាលរបស់យើងត្រូវការជាចាំបាច់រាល់ថ្ងៃ។
សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗសម្រាប់រាងកាយ និងខួរក្បាល
ផ្លែបឺរជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់ ដែលរួមមាន៖
- អាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣: នេះជាសារធាតុសំខាន់ជាងគេបំផុតសម្រាប់សុខភាពខួរក្បាល ព្រោះវាជួយទ្រទ្រង់មុខងារខួរក្បាល និងបង្កើនការចងចាំ។
- វីតាមីនសំខាន់ៗ៖ មានដូចជា វីតាមីន C និង ពពួកវីតាមីន B (រួមទាំង Folate) ដែលជួយដល់ដំណើរការរំលាយអាហារ និងថែរក្សាសុខភាពទូទៅ។
- ជាតិរ៉ែចាំបាច់៖ មានដូចជា ម៉ាញ៉េស្យូម និង ប៉ូតាស្យូម ដែលជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងទ្រទ្រង់មុខងារសាច់ដុំ។
សរុបមក: ការបន្ថែមផ្លែបឺរទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ មិនថាជាការញ៉ាំផ្ទាល់ ឬធ្វើជាសាឡាដនោះទេ គឺជាទម្លាប់ដ៏ល្អបំផុតដើម្បីផ្គត់ផ្គង់ជីវជាតិសំខាន់ៗដល់រាងកាយ និងជាពិសេសដល់ខួរក្បាលរបស់អ្នក៕