ផ្លែព្នៅដែលជាផ្លែឈើដ៏ពេញនិយមក្នុងការយកមកឆុងធ្វើជាទឹកពិសាជួយបញ្ចុះកម្ដៅ និងជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ត្រូវបានអ្នកស្រាវជ្រាវអន្តរជាតិរកឃើញថាមានសក្តានុពលដ៏អស្ចារ្យមួយទៀត គឺការចូលរួមចំណែកក្នុង ការការពារជំងឺមហារីក។
ធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៖ គន្លឹះទប់ស្កាត់ការវិវត្តដុំសាច់
យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសជាច្រើន បានបង្ហាញថា សារធាតុសកម្មជីវសាស្ត្រ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលមាននៅក្នុងផ្លែព្នៅ មានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញកោសិកាដោយរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលជាកត្តាបង្កឲ្យមានការវិវត្តទៅជាកោសិកាមហារីក។
ការសិក្សាជាបឋម បានបង្ហាញថា ការឧស្សាហ៍ទទួលទានទឹកផ្លែព្នៅ អាចជួយការពារពីរោគមហារីកមួយចំនួន ដូចជា៖
- មហារីកថ្លើម
- មហារីកប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ
- មហារីកសុដន់
- មហារីកពោះវៀនធំ
អនុសាសន៍៖ ការទទួលទានទឹកផ្លែព្នៅជាប្រចាំ គឺជាមធ្យោបាយដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ដើម្បីបន្ថែមសារធាតុការពារដល់រាងកាយរបស់អ្នក។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ត្រូវចាំថាផ្លែព្នៅគ្រាន់តែជាជំនួយក្នុងរបបអាហារប៉ុណ្ណោះ ហើយមិនអាចជំនួសការព្យាបាលតាមវេជ្ជសាស្ត្របានឡើយ៕