យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិបានឱ្យដឹងថា ផ្លែល្ហុងទុំ មិនត្រឹមតែជាផ្លែឈើដែលមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏មានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការថែរក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម និងជួយដោះស្រាយបញ្ហាជំងឺលើសឈាមផងដែរ។
សារធាតុសំខាន់ៗជួយរក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម
អំណាចដ៏អស្ចារ្យរបស់ល្ហុងទុំក្នុងការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម គឺស្ថិតនៅក្នុងសមាសធាតុធម្មជាតិមួយឈ្មោះថា៖
- ជាតិ Carpaine: សារធាតុ Carpaine ដែលមាននៅក្នុងផ្លែល្ហុង មានតួនាទីជាភ្នាក់ងារធម្មជាតិជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម។
ទប់ស្កាត់ជំងឺលើសឈាមបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព
តាមរយៈការជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាមនេះ ល្ហុងទុំអាចជាអាហារជំនួយដ៏ល្អបំផុតមួយសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាលើសឈាម ឬអ្នកដែលចង់ការពារខ្លួនពីជំងឺនេះ។ ការទទួលទានល្ហុងជាប្រចាំ គឺជាវិធីសាស្ត្រធម្មជាតិ ងាយស្រួល និងមានប្រសិទ្ធភាព ដើម្បីរក្សាសុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាមរបស់អ្នក។
គន្លឹះសុខភាព: បន្ថែមល្ហុងទុំទៅក្នុងរបបអាហារពេលព្រឹក ឬជាអាហារសម្រន់ប្រចាំថ្ងៃ ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញក្នុងការថែទាំសម្ពាធឈាម៕