យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិបានឱ្យដឹងថា ស្នៀតពោត ដែលជារឿយៗត្រូវបានគេបោះចោល គឺជាផ្នែកមួយដ៏មានតម្លៃនៃរុក្ខជាតិដែលមានគុណប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យដល់សុខភាព។ វាអាចជួយពង្រឹងការការពាររាងកាយប្រឆាំងនឹងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដ៏ធ្ងន់ធ្ងរ រួមទាំងជំងឺបេះដូង និងមហារីកផងដែរ។
សារធាតុសំខាន់ៗជួយពង្រឹងសុខភាព
អំណាចការពាររបស់ស្នៀតពោត គឺស្ថិតនៅក្នុងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏សំបូរបែបដែលវាមានផ្ទុក៖
- Beta-carotene: សារធាតុនេះជួយការពារកោសិកាពីការបំផ្លាញរបស់រ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាមូលហេតុចម្បងនាំឱ្យកើតជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ។
- វីតាមីន C: វីតាមីន C ដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយឱ្យកាន់តែខ្លាំងក្លាប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្សេងៗ។
ទប់ស្កាត់ជំងឺធ្ងន់ធ្ងរ
តាមរយៈការជួយការពារកោសិកា និងពង្រឹងភាពស៊ាំ ការទទួលទានស្នៀតពោតអាចជួយឱ្យរាងកាយទប់ទល់បានល្អជាមួយ៖
- ជំងឺបេះដូង: ការពារសរសៃឈាម និងបេះដូងឱ្យមានសុខភាពល្អ។
- ជំងឺមហារីកមួយចំនួន: កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកើតមហារីកដោយសារការការពារកោសិកា។
គន្លឹះសុខភាព: លើកក្រោយកុំបោះចោលស្នៀតពោត! អ្នកអាចយកវាទៅស្ងោរ ឬដាំទឹកពិសា ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏មហិមានេះ៕