យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសជាច្រើន បានលាតត្រដាងពីសមត្ថភាពដ៏អស្ចារ្យរបស់ ផ្លែល្ហុង ដែលត្រូវបានចាត់ទុកជាភ្នាក់ងារដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ដ៏ល្អបំផុតមួយសម្រាប់សុខភាព។
ល្ហុង៖ យន្តការកម្ចាត់ខ្លាញ់អាក្រក់
ផ្លែឈើដ៏មានឱជារសមួយនេះ មិនត្រឹមតែផ្ដល់នូវវីតាមីន និងសារធាតុចិញ្ចឹមប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការរំលាយ និងបំបែកជាតិខ្លាញ់៖
- បំបែកជាតិខ្លាញ់គ្រោះថ្នាក់: ល្ហុងជួយបំបែក និងកម្ចាត់ ខ្លាញ់ Trans fat និង Lipids (ខ្លាញ់) ដ៏គ្រោះថ្នាក់ចេញពីរាងកាយ។ ខ្លាញ់ទាំងនេះអាចបង្កជាបញ្ហាសុខភាព ជាពិសេសប៉ះពាល់ដល់សរសៃឈាមបេះដូង។
- ចិញ្ចឹមបំប៉នរាងកាយ: ក្រៅពីការដុតបំផ្លាញខ្លាញ់ ល្ហុងនៅតែជួយចិញ្ចឹមបំប៉នរាងកាយជាមួយនឹងសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗផងដែរ។
គន្លឹះបន្ថែម
ការបន្ថែមផ្លែល្ហុងទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជាមធ្យោបាយដ៏ងាយស្រួលមួយក្នុងការគ្រប់គ្រងទម្ងន់ និងរក្សាសុខភាពបេះដូងឱ្យបានល្អប្រសើរ៕