យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសជាច្រើន បានលើកឡើងពីអនុសាសន៍សំខាន់ៗរបស់សមាគមជំងឺបេះដូងសហរដ្ឋអាម៉េរិក (AHA) ដែលបានលើកទឹកចិត្តប្រជាជនឱ្យផ្លាស់ប្តូរទម្លាប់នៃការទទួលទាន ដើម្បីទ្រទ្រង់សុខភាពបេះដូងឱ្យកាន់តែល្អប្រសើរ។
ដំឡូងជ្វា៖ ប្រភពប៉ូតាស្យូមដ៏ល្អ
AHA បានណែនាំយ៉ាងមុតមាំឱ្យយើង ចៀសវាងការទទួលទានអាហារដែលមានអំបិល (សូដ្យូម) ច្រើន ហើយងាកមកផ្តោតលើការញ៉ាំអាហារដែល សម្បូរដោយសារធាតុប៉ូតាស្យូម វិញ។ សារធាតុប៉ូតាស្យូមដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងតុល្យភាពអំបិលក្នុងរាងកាយ ដែលជាគន្លឹះនៃសុខភាពបេះដូង។
- បរិមាណប៉ូតាស្យូមក្នុងដំឡូងជ្វា: ការទទួលទានដំឡូងជ្វាចំនួន ១២៤ ក្រាម អាចផ្តល់ប៉ូតាស្យូមដល់ទៅ ២៥៩ មិល្លីក្រាម ដែលស្មើនឹងប្រហែល ៥% នៃកម្រិតដែលត្រូវការប្រចាំថ្ងៃ។
តើត្រូវញ៉ាំប៉ូតាស្យូមប៉ុន្មាន?
យោងតាមការណែនាំថ្មីៗនេះ សមាគម AHA បានណែនាំឱ្យមនុស្សពេញវ័យគួរទទួលទានប៉ូតាស្យូមក្នុងកម្រិតខ្ពស់រហូតដល់ ៤,៧០០ មិល្លីក្រាម ក្នុងមួយថ្ងៃ ដើម្បីធានាថាបេះដូងដំណើរការបានល្អ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។
ដំបូន្មានសុខភាព: ការបន្ថែមដំឡូងជ្វាទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាមធ្យោបាយដ៏ងាយស្រួលនិងឆ្ងាញ់ ដើម្បីបង្កើនការទទួលទានប៉ូតាស្យូម និងការពារសុខភាពបេះដូងរបស់អ្នក៕