យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស បានបង្ហាញពីលទ្ធផលនៃការសិក្សាស្រាវជ្រាវដ៏គួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍មួយដែលធ្វើឡើងនៅប្រទេស ហូឡង់។
- គោលបំណងនៃការសិក្សា:
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានផ្តោតលើការពិនិត្យមើលទៅលើឥទ្ធិពលរបស់ក្រុមបន្លែ និងផ្លែឈើជាច្រើនប្រភេទ ដែលអាចជួយការពារសុខភាពបេះដូង។ - ការរកឃើញដ៏សំខាន់:
ក្រោយពីធ្វើការវិភាគយ៉ាងលម្អិត អ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានរកឃើញទំនាក់ទំនងដ៏ច្បាស់លាស់មួយ៖ ការ៉ុត គឺពាក់ព័ន្ធទៅនឹង ហានិភ័យទាបជាង ៣២% នៃការកើតជំងឺបេះដូងចំពោះអ្នកដែលទទួលទានវា។ - សារៈសំខាន់សម្រាប់របបអាហារ:
ការរកឃើញនេះបានបង្ហាញថា ការបន្ថែមការ៉ុតទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជាយុទ្ធសាស្ត្រងាយៗ និងមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់មួយ ដើម្បីជួយថែរក្សាសុខភាពសរសៃឈាម និងបេះដូងឱ្យកាន់តែរឹងមាំ៕