យោងតាមការផ្សាយព័ត៌មានសុខភាពពីបណ្តាញសារព័ត៌មានបរទេស បានឱ្យដឹងថា ឆៃថាវ ដែលជាបន្លែមើមសាមញ្ញ គឺមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុដ៏ពិសេសដែលអាចក្លាយជាយុទ្ធសាស្ត្រមួយក្នុងការព្យាបាល និងការពារបញ្ហាដំបៅក្រពះ។
- សម្បូរទៅដោយជាតិរ៉ែស្ពាន់ធ័រ:
ឆៃថាវមានផ្ទុកនូវជាតិរ៉ែ ស្ពាន់ធ័រ យ៉ាងសម្បូរ ដែលជាសមាសធាតុសំខាន់មួយមានលក្ខណៈសម្បត្តិ ប្រឆាំងបាក់តេរី និងជួយ បន្សាបជាតិពុល នៅក្នុងខ្លួន។ - ទប់ស្កាត់និងកម្ចាត់បាក់តេរីបង្កដំបៅ:
ការទទួលទានឆៃថាវក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជួយដល់ក្រពះពោះវៀនបានយ៉ាងប្រសើរ ព្រោះស្ពាន់ធ័រនេះមានសមត្ថភាពក្នុងការ កម្ចាត់ និងរារាំង រាល់បាក់តេរីដែលជាមូលហេតុចម្បងបង្កបញ្ហា ដំបៅក្រពះ។
ដូច្នេះ ឆៃថាវមិនត្រឹមតែជាបន្លែសម្រាប់ចម្អិនប៉ុណ្ណោះទេ តែថែមទាំងជាជំនួយការធម្មជាតិដ៏មានតម្លៃសម្រាប់សុខភាពក្រពះពោះវៀនរបស់យើងផងដែរ៕