យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់ប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយអន្តរជាតិស្តីពីសុខភាព បានបង្ហាញថា ត្រកួន ដែលជាបន្លែដ៏ពេញនិយមក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺមានលក្ខណៈសម្បត្តិពិសេសដែលអាចជួយដល់សុខភាពផ្ទៃក្នុងរបស់យើងបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
- ជំនួយដល់ការលាងសម្អាតជាតិពុលក្នុងរាងកាយ:
ត្រកួនមានគុណប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់ក្នុងការ ជួយលាងសម្អាតសារធាតុពុល ដែលបានកកស្ទះនៅក្នុងសរីរាង្គកាយ ជាពិសេសគឺ ថ្លើម ដែលជាតម្រងដ៏សំខាន់របស់ខ្លួនយើងតែម្តង។ - ប្រភពនៃសារធាតុប្រឆាំងរ៉ាឌីកាល់សេរី:
លើសពីនេះ ត្រកួនផ្ទុកនូវ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ឬត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា សារធាតុប្រឆាំងរ៉ាឌីកាល់សេរី។ សារធាតុទាំងនេះមានតួនាទីជាខែលការពារ ដោយជួយទប់ស្កាត់ និងការពារកោសិកានៅក្នុងរាងកាយមិនឱ្យទទួលរងការបំផ្លាញដោយសារកត្តាខាងក្រៅផ្សេងៗ។ - ការពារ និងទ្រទ្រង់សុខភាពថ្លើម:
ការទទួលទានត្រកួនទៀងទាត់ មិនត្រឹមតែជួយសម្អាតជាតិពុលប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍បន្ថែមក្នុងការ ជួយការពារ និងទ្រទ្រង់សុខភាពថ្លើម ឱ្យដំណើរការបានល្អប្រសើរទៀតផង។
ដូច្នេះហើយ ត្រកួនមិនមែនគ្រាន់តែជាមុខម្ហូបដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់នោះទេ ប៉ុន្តែជាផ្នែកមួយនៃរបបអាហារសុខភាព ដែលអាចជួយការពារខ្លួនយើងពីខាងក្នុងបាន៕