ចេកអំបូង គឺជាផ្លែឈើដ៏ពេញនិយម និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ប៉ុន្តែអត្ថប្រយោជន៍របស់វាមិនត្រឹមតែជាថាមពលភ្លាមៗនោះទេ វាក៏ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការថែរក្សាមុខងាររបស់ តម្រងនោម ផងដែរ។
យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស និងទិន្នន័យអាហារូបត្ថម្ភបានឱ្យដឹងថា៖
- ប៉ូតាស្យូមខ្ពស់៖ លោកអ្នកនឹងមានការភ្ញាក់ផ្អើលនៅពេលដឹងថា ផ្លែចេកអំបូងឆ្អិន ១ ផ្លែ (ប្រហែល ១០០ ក្រាម) អាចមានផ្ទុក ប៉ូតាស្យូមប្រហែល ៥៣១ មិល្លីក្រាម។
- តួនាទីសំខាន់ចំពោះតម្រងនោម: ប៉ូតាស្យូម គឺជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការ រក្សាតុល្យភាពជាតិទឹក និងអេឡិចត្រូលីត្រ ក្នុងរាងកាយ។ វាក៏ជួយដល់ដំណើរការរបស់តម្រងនោមក្នុងការច្រោះកាកសំណល់ និងរក្សាសម្ពាធឈាមឱ្យនៅកម្រិតប្រក្រតីផងដែរ។
- ការថែរក្សាសុខភាពតម្រងនោម៖ ដោយសារតែមានប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ ការទទួលទានចេកអំបូងជាប្រចាំអាចជួយរក្សាសុខភាពតម្រងនោមបានចំពោះអ្នកដែលមានសុខភាពល្អ។
ចំណាំ៖ សម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោមរ៉ាំរ៉ៃ ឬមុខងារតម្រងនោមខ្សោយ គួរតែពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញមុននឹងបង្កើនការទទួលទានអាហារដែលមានប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ដូចជាផ្លែចេក ដើម្បីចៀសវាងការប្រមូលផ្តុំប៉ូតាស្យូមក្នុងឈាមដែលអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់៕