ជំងឺលើសសម្ពាធឈាមគឺជាឃាតករលាក់មុខដែលគំរាមកំហែងដល់សុខភាពបេះដូង។ ប៉ុន្តែការបន្ថែមផ្លែឈើធម្មជាតិដូចជា ផ្លែចម្ប៉ាដាក់ ទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជាយុទ្ធសាស្ត្រដ៏ល្អមួយដើម្បីជួយគ្រប់គ្រងបញ្ហានេះ។
យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់បណ្តាញសារព័ត៌មានបរទេស និងការស្រាវជ្រាវផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ បានបង្ហាញថា៖
- សារធាតុប៉ូតាស្យូមខ្ពស់៖ ផ្លែចម្ប៉ាដាក់សម្បូរទៅដោយសារធាតុ ប៉ូតាស្យូម ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការសម្រួលដល់សម្ពាធឈាមនៅក្នុងរាងកាយមនុស្សបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
- យន្តការកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម៖ ប៉ូតាស្យូមមានតួនាទីជួយ បន្សាបឥទ្ធិពលអវិជ្ជមាននៃជាតិសូដ្យូម (អំបិល) នៅក្នុងរាងកាយ ដែលជាកត្តាធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមកើនឡើង។ តាមរយៈយន្តការនេះ ការទទួលទានផ្លែចម្ប៉ាដាក់អាចជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម និងរក្សាលំនឹង។
- ការពារជំងឺគ្រោះថ្នាក់៖ លើសពីនេះ ការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមបានល្អ នឹងជួយ ការពារជំងឺគាំងបេះដូង និង ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ដែលសុទ្ធសឹងជាជំងឺធ្ងន់ធ្ងរដែលទាក់ទងនឹងប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង៕